Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 október 10 kedd - 08:28:31     Sporthírek      Hozzászólás0

pinter_es_tarsa_labdarugo_bajnoksag_tdik_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpg5. forduló (2017. 09. 28.):

Gelbert Eco Fc I. - Pintér és Társa: 3-0
Gól: Homoki M 2, Boros Zs.
A Gelbertes fiúk nem adtak esélyt a formán kívül játszó Pintér csapatnak, simán átgázoltak rajtuk.

Gelbert Eco Fc II - Imperiál Csikók: 0-5
Gól: Acsai A, Balázsi I 2, Nyúli T, Kovács B.
A Gelbert 2 formáját mutatja, hogy a tök utolsó Csikók simán 5-0-ra nyertek.

Imperiál-SzPDSE: 10-1
Gól: Kállai P 6, Nagy D, Oláh K 2, Király Z, Kucsák.
Nem volt kérdés, Kállai Pistiék simán könnyed játékkal hozták a mérkőzést.

Téba Beton-Rendőrőrs: 3-3
Gól: Babcsány G 2, Serfőző, Nagy K, Petrezselyem D, Petrezselyem T.
A nap rangadóján bekezdek a Rendőrök, és két góllal elhúztak a mérkőzés elején. A Tébások őrült rohanásba kezdtek, és Geri vezetésével megfordították a mérkőzést. Ekkor már mindenki a mérkőzés végét várta, ami furcsa módon valahogy nem akart elérkezni és mit ad isten, a Rendőrök megint egyenlítettek.

6. forduló (2017. 10. 05.)

Rendőrős-Imperiál: 3-3
Gól: Petrezselyem D 2, Gór V, Király Z 2, Nagy D.
A nap meccse beillett egy bajnoki döntőnek, mert lassan a bajnokságról kell dönteni a csapatoknak. Az Imperiál uralta a játékot és kétszer vezettek, a meccs vége felé pedig 3-1-re. Ekkor már elkönyvelte mindenki az Imperiál győzelmét, mikor mi történt? Na mi? Hát persze, hogy kiegyenlítettek a Rendőrők és így továbbra is nyílt maradt a bajnokság. Még négy csapat lehet győztes matematikailag!

Bármikő-Strandkisvendéglő-Pintér és Társa: 1-3
Gól: Benyus M, Juhász, Vizner E, Molnár G.
A pintéres fiúk épphogy megvoltak, még Csoszi bát is aktiválni kellett. A Bármikő két csapatra való játékossal jött, de ez nem látszott meg a játékon. Az első gólt a Pintér és Társa szerezte meg, ez után nem volt kérdés a meccs kimenetele! Balázs Robiék nem találták a ritmust a játék végéig, így simán 3-1-re kikaptak.

GelbertEcoFcII.-SzPCDSE: 7-4
Gól: Földi, Megyeri, Farkas (2), Csányi, Skultéti, Tóth, Kiss, Horváth, Nagy, Kucsák.
A játékot a Berceli fiúk sortűzzel kezdték és két perc alatt hat lövést kellet hárítani Pásztornak! Ezek után meglepő volt a Gelbertesek vezetése. Sajnos egy alvással ünnepeltek és még szundiztak, kaptak három gombócot. Nem úgy nézett ki, hogy innen talpra állnak, de ekkor Farkas Sanyi villant és újra vezettek. A lendület nem hagyott alább még végül bevitte a hetedik találatot az esztergályosok Ibrahimovica, Tóth Csabi (a közönség nagy örömére) és kipukkasztotta a Berceli lufit!

http://kispalyasfociabony.hu