Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 október 12 csütörtök - 11:26:48     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Szeptember utolsó napján felkerekedett az iskolaotthon apraja-nagyja, hogy a kétévente megrendezésre kerülő, immár hagyománnyá vált családi sportnapon részt vehessen.

A programok 10 órakor kezdődtek, de a korán kelők már 9 után gyülekezni kezdtek a vadászház udvarán: ki a társaság, ki a főzés öröme miatt érkezett hamarabb. A tanító nénik akadályversenyt szerveztek a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 7 állomáson tudtak a maximum 5 fős családok pontokat gyűjteni: lehetett célba dobni, kapura rúgni, diót törni, csirkét "pofozni", mocsáron járni, célba gurítani, és igazi erőpróbára is lehetőség nyílt. 

A fotóra kattintva képgaléria nyílik!Amíg a verseny résztvevői a pontokért küzdöttek, addig a szülők az ebédet főzték: mind a négy osztály bográcsában paprikás krumpli rotyogott. A mozgalmas délelőtt után mindenkinek jól esett a finom étel, és szükség is volt az energiára, hiszen a nap legizgalmasabb pontja még csak ezután következett.

A délutáni "aukció" már napok óta lázban tartotta a gyerekeket. Az akadályversenyen összegyűjtött pontokkal ugyanis olyan ajándékcsomagokra lehetett licitálni, amelyek szülők, gyerekek által felajánlott használt játékokat, könyveket, társasjátékokat, plüssfigurákat tartalmaztak. Nagy volt az izgalom, hiszen mindenkinek volt kedvence, amit kinézett magának. Hála azonban a rengeteg felajánlásnak, senki nem ment haza se üres kézzel, se lógó orral. 

Délután 3 óra körül talált gazdára az utolsó ajándéktárgy, a fődíj, ami egy hatalmas plüss maci volt. Ha az ajándékok el is fogytak, a jókedv és a vidámság megmaradt: a focinak, bújócskázásnak, baráti beszélgetéseknek, a programok lezárása sem szabott gátat. 

Köszönet illeti a szülőket, akik nem csak a játékokat, könyveket biztosították, de a főzést is megszervezték, két nyugdíjas kolléganőnket, Klári nénit és Gyöngyi nénit, akik hétvégéjüket nem sajnálva erőpróbára hívták a résztvevőket, az Újvilág Vadásztársaságnak, akik térítésmentesen felajánlották a rendezvény lebonyolítására a vadászház területét. És végül, de nem utolsósorban hatalmas hálával tartozunk az időjárásnak is azért, hogy nem csak a hangulat, de az égbolt is végig felhőtlen maradt! Két év múlva ugyanitt, remélhetőleg ugyanilyen napsütéses őszi napon ismét találkozunk! 

Gyulai iskola iskolaotthonos közössége