Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 december 04 hétfő - 08:13:56     Intézményi hírek      Hozzászólás0

somogyi_imre_altalanos_iskola_sikerei_bolyai_anyanyelvi_csapatverseny_abony_abony.hu_2017.jpgA Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny lehetőséget teremt, hogy a diákok átéljék az együttgondolkodás örömét és a logikus gondolkodás képességének fejlesztését.

A versenyen 3-8. osztályos tanulók vehettek részt 4 fős csapatokban. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy iskolánkból 4 csapat bekerült a legjobb hat közé a megyében. A megyei eredményhirdetésre Szigetszentmiklóson, a Batthyány Kázmér Gimnáziumban került sor.

Eredmények:
3. évfolyam
4. hely
Berkó Barnabás 3. m
Bodó Marcell 3. m
Czagány Kinga 3. m
Mertlik Bence 3. m

Felkészítő tanár: Halasiné Tóth Katalin

5. évfolyam
5. hely
Koncsik Petra Jázmin 5. m
Mayer Blanka Zsuzsanna 5. m
Tajti Bence 5. m
Varga Tímea 5. m

Felkészítő tanár: Barati Eszter


7. évfolyam
6. hely
Balázs Dorka 7. m
Szabó Martina 7. m
Szűcs Alexandra 7. m
Szűcs Bernadett 7. m

Felkészítő tanár: Mészáros Beáta

8. évfolyam
4. hely
Bevíz Fruzsina 8. m
Habony Klaudia 8. m
Madarász Zsanett 8. m
Molnár Luca 8. m

Felkészítő tanár: Berkesiné Nagy Mariann

További eredmények:
3. évfolyam
26. hely
Falusi Levente 3. m
Forgács Réka 3. m
Hamar Adrienn 3. m
Varga Cintia 3. m

Felkészítő tanár: Halasiné Tóth Katalin4. évfolyam

19. hely
Csányi Alex 4. m
Horváth Dorina 4. m
Mátyás Botond 4. m
Récsi Dominik 4. m

Felkészítő tanár: Szabó Istvánné

30. hely
Enyedi Alex 4. t
Farkas Botond 4. t
Kecskeméti Hanga 4. t
Sass Blanka 4. t

Felkészítő tanár: Sándorné Juhász Mónika

6. évfolyam
10. hely
Kincses Jázmin Emese 6. m
Molnár Benedek 6. m
Molnár Vivien 6. m
Tóth Máté 6. m

7. évfolyam
12. hely
Berkó Gréta 7. t
Kiss Dana Flóra 7. t
Micskó Milán 7. t
Nagy Vivien 7. t

Felkészítő tanár: Berkesiné Nagy Mariann

30. hely
Barna Virág 7. m
Molnár Milán 7. m
Szőke Anasztázia 7. m
Tóth Nikolett 7. m

Felkészítő tanár: Mészáros Beáta

A gyermekek nevében köszönjük a szülők és a pedagógusok lelkiismeretes, céltudatos, gyermeket szeretve nevelő munkáját, amely hozzájárul a sikeres iskolai teljesítményhez.
Minden résztvevő versenyzőnek gratulálunk a szép eredményhez abban a reményben, hogy a következő versenyen is ilyen szépen helyt állnak.

Az Abony.hu-nak beszámolt Mészáros Beáta munkaközösség-vezető.