Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 december 13 szerda - 16:42:35     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

A Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse nyomozást folytat lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 22 éves abonyi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján Zs. A. megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. október 8-án 14 óra és 15 óra 30 perc között az egyik kiskapu nélkül ellátott Bicskei úti ingatlanra bement, majd a bejárati ajtó lakatpántját leszakítva bejutott a lakásba is. Ezután a lakásban a sértett szobájából a szekrényen lévő polcról eltulajdonított egy játékkonzolt a benne lévő lemezzel együtt, valamint egy beltéri egységet.

A nyomozás során elvégzett adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeképpen megállapítást nyert, hogy a 22 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2017. október 22-én 23 óra és 2017. október 23-án 8 óra között egy Török Ignác utcában található családi ház drótkerítését felfeszítette és az épületek közötti - záratlan, fedett - átjáróból eltulajdonított egy rotációs kapát.

Fentieken túl megállapítást nyert az is, hogy az abonyi férfi 2017. november 1-jén 19 óra és 2017. november 2-án 10 óra körül a Bicskei úti ingatlan ablakát betörve, oda bemászott és a hálószobából eltulajdonított egy LCD tévét, valamint egy teáskancsót, amelyben több ezer forint készpénz volt. 

A nyomozás során az eltulajdonított rotációs kapa lefoglalásra és a sértett számára visszaadásra került.

A rendőrök Zs. A.-t elfogták, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A gyanúsított a kihallgatása során beismerő vallomást tett. A Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse vele szemben lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Abony.hu információ