Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 január 23 kedd - 14:34:42     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_kid_fc_u13_abony_abony.hu_2018.jpgCegléden, a XIII. Elekes József Labdarúgó Emléktornán az Abonyi Kid FC 2005/06-os korosztálya rendkívüli küzdelemben 2. helyezést ért el. Az U13-as labdarúgók, ezüstéremmel tértek haza, ahol a Torna legjobb játékosának az abonyi Barna Mátét választották.

- Egy emlékezetes nap, felejthetetlen pillanatokkal, amiket egy hamar nem fogunk elfelejteni. Hatalmasat küzdöttek a fiaim, akik az egész tornán végig kiegyensúlyozottan és óriási elszántsággal fociztak - számolt be lapunknak Némedi Tivadar, a csapat edzője, majd hozzátette: Az első mérkőzésünket a nagyon szimpatikusan játszó Cegléd U12-es csapatával játszottuk, amit könnyedén sikerült nyernünk. Majd a Monor következett, 3-2-re tudtuk őket felülmúlni egy parázs meccsen. A következő Szolnok elleni mérkőzésen, ha az elején berúgjuk a 2 100%-os helyzetünket, akkor véleményem szerint nem könyvelhettünk volna vereséget, azonban 2-1 nél már kitámadtunk és az újabb kapott góllal sajnos a Szolnok eldöntötte a találkozót. A Cegléd ,,A” elleni mérkőzés első fele nem úgy alakult számunkra, ugyanis 2-0-ás hátrányba kerültünk, de nem adtuk fel és az utolsó pillanatokban sikerült megfordítanunk a mérkőzést, amivel 3-2-re tudtuk hozni a "rangadót".

Az utolsó, Nagykáta elleni derbit megnyertük, így most az ezüst éremnek örülhettünk. Köszönet ismételten Kosaras Misinek, a csapat kapusedzőjének, akivel ezen a tornán is nagyszerűen össze tudtunk dolgozni. Összességében elégedett vagyok, mert mindenki kihozta magából a maximumot, bebizonyították a srácok, hogy "kis csapatként" munkával, fanatizmussal igenis lehet csodát tenni és ha csak egy napra is, de el lehet tüntetni a különbségeket. Szeretnénk ezt a sikeres szereplést Balázs Szabinak ajánlani, mert ma Ő érte is küzdött a csapat, akit sajnos hamarosan egy súlyos térdsérülés miatt kell megműteni. Nagyon hiányzott ma is nekünk! Minél előbbi felépülést kívánunk Szabi és várjuk, hogy minél hamarabb közöttünk legyél - egészítette ki.

A csapat tagjai: Kelemen Kristóf, Barna Máté, Molnár Benedek, Varga Bálint, Csibrány Máté, Kovács Roland, Kovács Bence, Csányi Hunor, Szalóki Dániel. Edzők: Némedi Tivadar, Kosaras Mihály.

Gratulálunk! DE