Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 február 21 szerda - 11:48:15     Sporthírek      Hozzászólás0

Igen nagy várakozás előzte meg az elmúlt szombaton megrendezett Üllő elleni hazai felnőtt mérkőzésünket.

Ellenfelünk mindösszesen 1 döntetlent és 17 győzelmet szerzett, valamint ellennünk 2 góllal nyert otthonában az őszi forduló során. Ezért is fontos volt, hogy ezúttal itthon renvansot vegyünk és bebizonyítsuk a mezőnynek, illetve magunknak, hogy ott a helyünk az NB II-ben. Igaz ez még messze van, de ez a mérkőzés és egyben a győzelem mindenkit megerősített ebben.

A mérkőzést óvatosan kezdtük, tisztelve ellenfelünket, ennek ellenére megvolt a jó iram. Az Üllő nem engedte, hogy esetleg 2-3 góllal tudjunk vezetni, remek támadójátékuknak köszönhetően. A védekezésben akadtak gondok és változtatni is kellett. Miután feljavult a védőmunka, sikerült némi előnyt kicsiholni. A félidőben 4 gólos előnnyel tudtunk az öltözőbe menni, de ez abszolút nem számított megnyugtató előnynek.

KLIKK a képre a galériáért. Fotók: Székely Szilárd

A második játékrészben fontos volt, hogy tudjuk tartani a megszerzett előnyt és hogy a védekezés nem múlja alul az első játékrészben nyújtottat. Ez sikerült is, támadásokban pedig megfontoltan, kidolgozott helyzetekből tudtunk gólokat szerezni. A 40. perc környékén az üllői csapat mintha kezdte volna belátni, hogy ezen a napon pontok nélkül kell hazautazniuk, és már nem játszott akkora elánnal, mint a mérkőzés elején. A hajrában így felszabadultan tudtunk kézilabdázni és egy kiváló ellenfelünkön tudtunk felülkerekedni, ami azt jelenti, hogy 31:25-re megnyertük a mérkőzést.


Így ünnepelte a győzelmet a szurkolói törzsgárda

Ezúttal a remek játék mellett, kiváló hangulat is volt a Varga István Városi Sportcsarnokban. Mindkét szurkolótábor kitett magáért, hiszen Üllőről is érkeztek jó páran és igazi rangadóhoz méltó hangulatot varázsoltak. Mindezek mellett rengeteg kézilabdabarát is kilátogatott a mérkőzésre, akiknek ezúton is köszönjük a biztatást!

Junior csapatunk sajnos kissé viharverten tért haza vasárnap. Mind amellett, hogy az NB I/B ifjúsági mérkőzésen, egy szörnyű első félidőt követő, parádés második félidőben nyújtott teljesítménnyel Vecsés SE ellen kikapott 33:27-ra (20:13), az ezt követő Üllői VKSK otthonában is vereséget szenvedett. Hazai pályán 29:28-as diadal után, az Üllő vendégeként 37:23-ra kikaptunk. 

Ifjúsági mérkőzés:
Játékosok: Bagi N.(4), Benyus M.(2), Bugyi Cs., Falusi D.(5), Hegedűs G.(1), Kiss D. (2), Kiss J., Kelemen P.(2), Komáromi Z.(1),Ollári Sz.(3), Seres T.(1),Varga A.(1), Kapus: Bugyi G., Pintér L.(1)
Mérkőzés eredményének alakulása: 5.p 3:3; 11.p 6:6; 17.p. 10:7; 20.p. 12:8; 24.p. 16:8; 30.p. 19:10; 35.p. 23:11; 40.p. 27:11; 45.p. 30:14; 50.p. 32:16; 55.p. 34:18; 60.p. 37:23

Felnőtt mérkőzés:
Játékosok: Benkucs Z.(3), Bugyi M.(8), Kóródi D.(1), Matócs I.(2), Mészáros L.(6), Mészáros G.(2),Nagy A., Sipos M.,Szűcs B.(1), Tárnyik F., Újhelyi T.(4), Újhelyi Z.(1), Varga R.(3) Kapusok: Medgyes G.,Pallér P., Pál I.
Mérkőzés eredményének alakulása: 5.p 3:2; 10.p 6:5; 15.p. 8:8; 20.p.13:9; 24.p.14:11; 30.p.16:12; 35.p.17:15; 40.p. 20:17; 45.p. 22:20; 50.p. 26:21; 55.p. 28:22; 60.p. 31:25 

Ezen a héten a Mogyoródi KSK ellen lépünk pályára, idegenben. Csapataikkal a 4. és 5. helyen állnak, ezért itt is felkészülten és elszántan kell pályára lépnünk!

Hajrá Abony!

Az Abony.hu-nak beszámolt Mádi Csaba, az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője.