Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 március 02 péntek - 13:39:30     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

kutyamentes1_abony_abony.hu_2018.jpg   Tegnap este 7 óra körül egy budapesti állatvédő egyesület bejelentést kapott, mely szerint Abonyban, egy Jósika úti ház kertjében egy alultáplált staffordshire-pitbull keverék kutya a láncra feltekeredve, a hóban, vizes rongyokon fekszik a földön. Háza sincs, ahová bemenekülhetne a hideg elől.

   A mentés este 11 óra körül kezdődött meg, a csoport tagjai ekkor érkeztek meg Abonyba a ceglédi menhely egyik gondozójával és állatorvosával kiegészülve. A helyszínre már az abonyi rendőrökkel együtt mentek ki.

- A kutya tulajdonosának elmondása szerint korábban ő is az utcáról fogta be a Pitbull fajtájú ebet, de szegényes életmódjuk miatt nem volt lehetőségük a megfelelő tartásra - tájékoztatta lapunkat az esetről Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka. - A gazda azt is elmondta, hogy szívesen lemond az ebről, ha valaki jobb körülményeket tud biztosítani számára.

               
   
   Az állatot a meglehetősen rossz körülmények közül való kiszabadítását követően az állatorvos megvizsgálta, aki megerősítette, hogy a kutya alultáplált és a jelenlegi körülmények nem megfelelőek a tartásához. Az állatvédők ezt követően a ceglédi állatmenhelyre szállították a szerencsétlenül járt ebet, aki azóta is várja ideiglenes befogadóját vagy jövőbeli állandó gazdáját (Állatmenhely Nyílt Alapítvány - Cegléd, Külső Kátai út).

Köszönjük a mentésben résztvevők munkáját!

Szerző: Darányi Erika

Fotók: http://szurkolokazallatokert.blogspot.hu/