Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 október 19 péntek - 11:35:55     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0
A projekt címe: Zártkertes övezetben található utcák felújítása (0390/3, Szőlő utca - 7101, Mogyoró utca 7017 hrsz., Körte utca - 7068 hrsz.) és a Körte utcában található önkormányzati ingatlanon kút létesítése (hrsz. 7069)

sajtokozlemeny_indul_a_zartkerti_utcak_felujitasa_abonyban_2018_10_19.jpg   A Földművelésügyi Minisztérium 10 millió Ft összegű támogatásából, az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően több utcát érintő felújítás kezdődik Abonyban, a zártkertes övezetben.
 
   A ZP-1-2017/2086 kódszámú, „A zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatása” című felhívásra benyújtott, 100 %-os finanszírozású pályázat keretében rendezik továbbá a Körte utcában található önkormányzati ingatlan területét, melyen vízvételi-helyet alakítanak ki és gyümölcsöst telepítenek.
 
A Zártkerti Programban megvalósuló projekt során kettős itatású, mart aszfaltos technológiával az alábbi útszakaszok felújítása történik meg: 
 
   - Homok utca fejlesztés alól kimaradt szakasza /Bajtárs utcától a Mogyoró utcáig/,     
   - Mogyoró utca zártkerti lapos része,    
   - Szőlő utca /Körte utcáig tartó szakasza/,   
   - Körte utca.


   A kivitelezést a Képviselő-testület 138/2018. (IX.27.) számú határozata alapján, a legkedvezőbb ajánlatot tevő cég, az abonyi székhelyű Duna-Tisza Aszfalt Kft. végzi. A munkálatokra vonatkozó vállalkozási szerződést Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Tóth Andrea ügyvezető igazgató asszony 2018. október 10-én írták alá.

A felújítási munkák várható kezdete: 2018. október 26. (péntek)

A kivitelezés során az érintett utcákban forgalomkorlátozásra kell számítani!   

Kérjük a lakosság szíves megértését és türelmét a munkálatok befejezéséig.   

Abony, 2018. október 19.

Abony Város Önkormányzata

A sajtóközlemény megtekintéséhez kattintson a képre!


2018 október 19 péntek - 10:37:35     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

ideiglenes_forgalmi_rend_valtozas_abonyban_temetok_mindenszentek_halottak_napja_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpgTisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mindenszentek és Halottak napi megemlékezés időtartamáig,

2018. október 29. 08:00 óra és 2018. november 5. 08:00 óra között

egyirányúsításra kerül

a Szondi György utca a Szemere Bertalan utca felől a Szelei út felé, valamint

a Temető utca a 40-es főút felől a Nyári Pál utca felé

a mellékelt ábrák szerint.

   Fokozott figyelmüket kérjük a temetők környékén megnövekvő forgalom miatt, továbbá kérjük a gépjárművel parkolás során a kocsibejárók szabadon hagyását. Felhívjuk figyelmüket, hogy ügyeljenek értékeik és okmányaik megőrzésére.

Abony Város Önkormányzata

Nagyításért kattintson a képre!


2018 október 19 péntek - 09:53:05     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0
Abony Város Önkormányzata - 2018 | 10 | 18

   A Nemzetgazdasági Minisztérium 73,75 M Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette Abony Város Önkormányzatát az „Energetikai korszerűsítés, felújítás és eszközbeszerzés az Abonyi Gyöngyszemek Óvodában” című projekt megvalósításához.

   A forrás igénybevételével megtörténik többek között az Apponyi út 5. szám alatti tagintézmény épületszerkezeti, - gépészeti, - villamossági felújítása, energetikai fejlesztése és akadálymentesítése, valamint a kötelező eszközbeszerzés. Az energiahatékonysági beruházásnak köszönhetően jelentősen csökkennek az épület üzemeltetési költségei.
 
   Abony Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című, PM_OVODAFEJLESZTES_2017 azonosító számú felhívásra. A Nemzetgazdasági Minisztérium a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból, 73,75 M Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg az „Energetikai korszerűsítés, felújítás és eszközbeszerzés az Abonyi Gyöngyszemek Óvodában” című, PM_OVODAFEJLESZTES_2017/45 azonosító számú projekt megvalósítására. A támogatás 95 %-os intenzitású.
 
   Az önkormányzat által fenntartott, Apponyi út 5. szám alatti óvodaépület állapota mára jelentősen leromlott. A korszerűtlen épületszerkezeti, - gépészeti, - villamossági, valamint a nem megfelelő energetikai jellemzőkkel rendelkező épület magas üzemeltetési költségei jelentős terhet rónak a városra. A tagintézmény üzemeltetéséhez szükséges eszközök elöregedtek, garanciális idejük lejárt, ezért mindennapossá váltak a meghibásodások. Az óvoda felszereléseinek átlagéletkora 20 év. A játékok, fejlesztő eszközök hiányosak, elhasználódtak.

A sajtóközlemény megtekintéséért kattintson a képre!

   A közel 74 millió Ft-os hazai költségvetési támogatás igénybevételével megvalósul az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda Apponyi út 5. szám alatti tagintézményének épületszerkezeti, - gépészeti, - villamossági felújítása, energetikai fejlesztése és akadálymentesítése. A támogatás segítségével kötelező eszközök, bútorok beszerzésére, valamint kerékpár- és babakocsi tároló építésére is sor kerül. Az intézmény előtt parkolóhelyeket alakítanak ki.
 
   Az energetikai felújítás hatására az épület üzemeltetése jelentős megtakarítást eredményez az önkormányzat számára. A beruházásnak köszönhetően a modern épületben, a mai követelményeknek megfelelő eszközök igénybevételével, javulnak az óvodai nevelést igénybevevő gyermekek ellátási feltételei. Az energia-hatékonyság növelését eredményező fejlesztés illeszkedik Abony Város Önkormányzata 2014-2019. évi gazdasági programjához.
 
   A kivitelezési munkálatokat a közbeszerzési eljárás során kiválasztott nyertes ajánlattevő, az abonyi székhelyű Generál-Kontakt Bt. végzi. A munkaterület átadás-átvétel 2018. október 18-án megtörtént.
 
A projekt fizikai megvalósításának kezdete: 2018. október 12.
A projekt várható befejezése: 2019. május 20.
 
A projektről bővebb információt a www.abony.hu oldalon olvashatnak.
 
 
2018 október 18 csütörtök - 14:33:16     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

brfk-rendeszeti-kepzes-abony-2018.jpg
Nagyításért kattintson a plakátra!
2018 október 18 csütörtök - 14:16:26     Hivatali hírek      Hozzászólás0

cegledi_jarasi_hivatal_ugyfelfogadasa_munkaszuneti_napok_abony_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Tájékoztatom Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 9/2017. (V.19.) NGM rendeletének 2.§ d) pontja alapján 2018. november 10. (szombat) munkanap, illetve 2018. november 2. (péntek) pihenőnap.

Fentiek értelmében a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatalának valamennyi osztályán az ügyfélfogadás az alábbiak szerint alakul: 

2018. november 9-én, pénteken és 
2018. november 10-én, szombaton is 
pénteki ügyfélfogadási rend szerint.

A települési ügysegédek ügyfélfogadása is a fentiekhez igazodik azzal, hogy Jászkarajenőn és Kőröstetétlenen 2018. november 10-én, szombaton nem lesz ügyfélfogadás.

Cegléd, 2018. október 17.                                                                           

Magdáné dr. Rostás Boglárka
mb. járási hivatalvezető s.k.
Pest Megyei Kormányhivatal
Ceglédi Járási Hivatal


2018 október 18 csütörtök - 13:26:40     Intézményi hírek      Hozzászólás0

hatartalanul-gyulai-kirandulas1-abony-abonyban-abonyi-abony.hu-2018.jpg   A Gyulai iskola 7. osztályos tanulói a Határtalanul program keretében 5 napos kiránduláson vettek részt. Élménybeszámolók

   2018. szeptember 24-én, hétfőn indultunk az iskolától. Az eső esett, de az időjárás és a korai indulás ellenére mindenki nagyon izgatott volt. 
 
   Már dél is elmúlt, amikor megérkeztünk az első állomásunkra, a pártosfalvai kéttannyelvű általános iskolába, ahol sok érdekességet hallottunk a Szlovéniában (helyben) élő magyar diákokról. Dobronak település határában láttuk a Bakónaki-tavat, és megmosakodtunk a tó melletti energiapark állomásánál: a Szent Vid forrásnál. A forrás közelében található Szent Vid kápolnát is megtekintettük. Már három óra volt, amikor Közép-Európa legnagyobb orchidea farmján vizsgáltunk különleges, egzotikus növényeket. Lendvára érve a Bánffy-Eszterházy kastélyt vettük célba. A kiállítás után a Szentháromság kápolnába látogattunk, ahol Hadik Mihály üvegkoporsóját néztük meg. A napunkat városnézés zárta le. A Szent Katalin Plébániatemplom, Szent István szobra és a Makovecz Imre által épített kultúrpalota mind Lendva ékessége.
 
   A második napot a Széchy-várral indítottuk. Ez Szlovénia legnagyobb várkastélya, amely 365 szobából áll. Megtekintettük Bántornya Árpád-kori templomát. A helységben Aquila János freskóit láthattuk. Mindenkinek nagyon tetszett a Zichy-várban látható patika kiállítás Csáktornyán. Felsőzrínyifalván megkoszorúztuk a Zrínyi-obeliszket. Elfoglaltuk a szállást, majd egy kis sétát tettünk az éjszakai Zágrábban.

Nagyításért kattintson a képekre!


   A szerdát a zágrábi Szent István székesegyházban kezdtük. Itt Szent László koronázási palástját őrzik. Minden látnivalót megnéztünk Zágrábban, majd Fiume történelmi belvárosával ismerkedtünk meg. Többek között megkoszorúztuk Baross Gábor közlekedésügyi miniszter emléktábláját is. Az utolsó két nap szállásunk Krajlevicában, a Villa Lucijában volt. Tersatto-ban található a Mária búcsújáró templom. Utána Lovranba mentünk, ahol Gróf Andrássy Gyula miniszterelnök és Feszty Árpád festő emléktábláját néztük meg. Abbázia utcáin sétálgattunk, és megnéztük az egykori magyar nemesek villáit.  Megfürödtünk az Adriai-tengerben, és ott töltöttük a délutánt. Mindenki nagyon jól érezte magát, sok csigát, kagylót, és kavicsot gyűjtöttünk.

   Elérkezett a hazaindulás napja. Varasdon tekintettük meg a Megyeházát, a Draskovics palotát és az Erdődyek várkastélyát. 20:24-kor érkeztünk haza. Mindenki nagyon elfáradt, de nagyon jól éreztük magunkat.


A két legjobb élményem    

   Az egyik legjobb élményem a Feszty Árpád emléktábla megkeresése volt. Ez egy nagyon izgalmas feladat volt számomra. Ennél a feladatnál csoportokat kellett alkotni és megkeresni Feszty Árpád emléktábláját. El is indultam a csoportommal megkeresni az emléktáblát, de egy kis idő után én és egy barátnőm elszakadtunk a csoportunktól, és ketten folytattuk tovább a keresést. Egy kis keresgélés után úgy döntöttünk, hogy megkérdezünk valakit, tudja-e hol található az emléktábla. Nemsokkal ezután találkoztunk egy velünk egykorú lánnyal és angolul megkérdeztük tőle, hogy  tudja-e hol található Feszty Árpád emléktáblája. Sajnos itt nem jártunk sikerrel, mivel a lány nem odavalósi volt. Ezután egy nénit is megkérdeztünk, és itt vált viccessé a helyzet, mert a kedves hölgy azt hitte, hogy eltévedtünk, aztán lassan megértette mit szeretnénk, és útmutatást adott nekünk. Ezek után a barátnőmmel elindultunk megkeresni az emléktáblát. Találkoztunk néhány csoporttársunkkal, akik azt mondták, hogy a másik irányba kell menni, mert már ők megtalálták a táblát. Sietve elindultunk a barátnőmmel a másik irányba, ahol meg is találtuk Feszty Árpád emléktábláját. Egy ismeretlen bácsi, aki ott volt idegenvezető bevitt bennünket a ház udvarába, és mesélt nekünk Feszty Árpádról. 

   A másik legjobb élményem a tengerben való fürdés volt. Én személy szerint egy barátnőmmel bementem a tengerbe és nyakig megmártóztam, de 10 perc után ki is jöttünk, mert hideg volt a tenger vize. Utána nevetgéltünk a parton, majd elmentünk és ettünk egy jégkrémet. Később valaki talált egy nagy rákot, amely sajnos már nem élt, de sértetlen volt a teste. Miután mindenki elfáradt, elmentünk vacsorázni és lepihentünk a szállásunkon. Ezek voltak számomra a legjobb és legkedvesebb élmények.

Beszámoltak a kirándulások résztvevő diákok
 
 
2018 október 18 csütörtök - 10:07:21     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2018. október 18-án, 11 óra 21 perckor a 4-es számú főút 80+500-as kilométerszelvényében, Abony külterületén, ahol egy kamion és egy személygépkocsi frontálisan összeütközött.  

   Az ütközés következtében a személyautó vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a személyautó kigyulladt, a vezetőt már nem tudták kimenteni. A lángokat a ceglédi tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. 
    
   Az egységek megkezdték a műszaki mentési munkálatokat, ezért a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták, kerülni Abony felé lehetKérjük az arra közlekedők türelmét és fokozott óvatosságát! - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Abony.hu
MTI fotó: Donka Ferenc


2018 október 18 csütörtök - 05:18:34     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

   Sajnálatos módon a Mindenszentek időszakában nem csak a megemlékezni kívánók keresik fel a sírkerteket. Ebben az időszakban megszaporodnak a gépjármű-feltörések, zseblopások és az üresen hagyott ingatlanokban a lakásbetörések is.

- A megnövekedett jármű és gyalogos forgalomra tekintettel fokozottan ügyeljen a KRESZ szabályainak betartására 
- A gépjárművet, kerékpárt biztonságosan zárják le. Lehetőség szerint vegyék igénybe a kivilágított és őrzött parkolókat. A jármű riasztó berendezését parkolást követően aktiválják. Értékeiket ne hagyják a gépjárműben, a legkisebb érték reményében is feltörhetik járművet.  
- Okmányaikat, értékeiket tartsák biztos helyen pl: kabátja belső zsebében 
- Táskáját soha ne hagyja őrizetlenül a sírkertben, ne tegye a földre míg megemlékezik. Mindig szorosan tartsa magánál. 
- Amennyiben lehetséges, ne vigyen magával nagyobb értéket, bankkártyát.    
- Kérje meg szomszédjait míg távol van figyeljenek ingatlanára, ezt tegye meg Ön is míg szomszédjai is távol vannak. 
- Amennyiben ingatlana rendelkezik riasztó berendezéssel azt minden esetben kapcsolja be.  
- Amennyiben bűncselekményt észlel, vagy gyanúsan viselkedő személyt lát, kérjük jelezze azt járőröző kollégáinknak, kérje polgárőrség segítségét vagy hívja a Rendőrség ingyenesen hívható a 107 vagy 112-es segélyhívószámot. 

Mindenkinek békés, nyugodt megemlékezést és balesetmentes közlekedést kívánunk!  

Ceglédi Rendőrkapitányság


2018 október 16 kedd - 09:27:37     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Ceglédi Tankerületi Központ

a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola 

Gyógypedagógus
munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony                       
Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Bicskei utca 2.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok: Gyógypedagógiai nevelő-oktató feladatok ellátása

Illetmény és juttatások: Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény, valamint a(z) nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, valamint a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló 326/2013 (VIII.30.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadók.                       

Pályázati feltételek:
• Főiskola, gyógypedagógus, gyógypedagógiai tanár tanulásban akadályozottak pedagógiája szakon szerzett végzettség. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 66.§ (1), (4) bekezdés és a 3. számú mellékletben előírt végzettség megléte,
• Cselekvőképesség
• Büntetlen előélet, és annak igazolása, hogy nem áll olyan foglalkoztatástól eltiltás hatálya alatt, amely a közalkalmazotti jogviszony létesítését nem teszi lehetővé.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
• Gyógypedagógiai profilú intézményben végzett oktató-nevelő munka

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
• Szakmai önéletrajz. Képzettségeket igazoló dokumentumok másolata. 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány (pozitív elbírálás esetén). A pályázó aláírt nyilatkozata arról, hogy hozzájárul teljes pályázati anyagának sokszorosításához, továbbításához (harmadik személlyel közléséhez), valamint hozzájárul személyes adatainak a pályázattal kapcsolatos kezeléséhet, továbbításához. A pályázó aláírt nyilatkozata, hogy sikeres pályázat esetén hozzájárul adatainak nyilvántartásához.

A munkakör betölthetőségének időpontja: A munkakör legkorábban 2019. január 28. napjától tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. november 30.

A pályázatok benyújtásának módja:
• Postai úton, a pályázatnak a Ceglédi Tankerületi Központ címére történő megküldésével (Abonyi Montágh Imre EGYMI, Óvoda és Általános Isko Abony, Bicskei utca 2. ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: TK/120/32-250/2018 , valamint a munkakör megnevezését: Gyógypedagógus vagy

• Elektronikus úton Nagy Andrea intézményvezető részére a montaghimre.abony@cegleditk.hu E-mail címen keresztül

A pályázat elbírálásának módja, rendje: A Kjt. 21/A § (1), (2), (3) bekezdés alapján közalkalmazotti jogviszony létesítésekor próbaidő kikötése kötelező.

A pályázat elbírálásának határideje: 2018. december 20.

A munkáltatóval kapcsolatos egyéb lényeges információ: Az intézmény honlapjának elérhetősége: www.montagh.abony.hu2018 október 16 kedd - 09:13:54     Intézményi hírek      Hozzászólás0


A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.

2018 október 15 hétfő - 14:52:11     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0
Vasút út 2. I/1.

loffler-palota-abonyban-abony-abonyi-abony.hu-2018.jpgAbony Város Önkormányzat Pénzügyi Bizottsága (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező

Abony, Vasút út 2. I/1. szám alatti 86 m2 alapterületű   

2 és fél szoba, konyha, előszoba, kamra, fürdőszoba, WC helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.  

Bérlet időtartama: 5 év (A lakás ismételt bérbeadására nincs lehetőség!)

Bérbeadás jogcíme: nem szociális bérlakás 

Bérleti díj:  45.150,- Ft/hó 

Bérbeadás feltételei:  

1. Lakás bérletére jogosult az abonyi bejelentett lakóhellyel rendelkező, vagy életvitelszerűen Abonyban tartózkodó nagykorú személy, aki
a) az Európai Gazdasági Térségről szóló szerződésben részes állam állampolgára vagy 
b) állandó tartózkodásra jogosító személyi igazolvánnyal rendelkező bevándorolt, vagy 
c) a magyar hatóságok által menekültként elismert személy.

2. Nem lehet lakás bérlője az a személy, akire a lakás bérleti jogának megpályázása időpontjában az alábbi kizáró tényezők valamelyike fennáll:

1. az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének (28.500,-Ft) 50-szeresét meghaladó értékű építési telek, vagy egyéb ingatlan tulajdonjogával rendelkezik, 
2. az ország területén önálló állami vagy más önkormányzati lakás bérletével rendelkezik,
3. az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 20-szorosát meghaladó értékű ingó vagyon tulajdonjogjogával rendelkezik 
4. pályázatában, kérelmében lakáskörülményeire, szociális, vagyoni és jövedelmi viszonyaira vonatkozóan olyan valótlan adatokat közöl, amely számára jogosulatlanul kedvezőbb elbírását tesz lehetővé, 
5. jogcím nélküli használó. 

A fenti kizáró tényezőket az együttköltöző személyek vonatkozásában is vizsgálni és alkalmazni kell.

3. Pályázni a pályázati adatlap és az egyéb szükséges dokumentumok benyújtásával lehet. 

A pályázati adatlap átvehető ügyfélfogadási időben 2018. november 5. 11.00 óráig a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztályán, vagy letölthető az Abony Város hivatalos honlapjáról (www.abony.hu). 

A pályázó a pályázati adatlap kitöltésével nyilatkozik: 
- jövedelmi, ingatlan-vagyoni viszonyairól, valamint családi állapotáról 
- a vele együtt költöző személyek ingatlan-vagyoni viszonyairól
- a lakás lakbérének egyösszegű megfizetésére vonatkozó összegről, amelynek minimum 3 hónapra eső egyösszegű lakbérnek (2 havi óvadék, 1 havi előleg) kell lennie 
- a bérbe adás feltételeinek elfogadásáról

A pályázatra benyújtott jelentkezési lapon, illetve a kérelemben szereplő adatok valódiságát a Hivatal jogosult ellenőrizni. Az ellenőrzés a munkáltató, és az igazolásokat kiállító szervek megkeresésével, helyszíni adategyeztetéssel, illetve a pályázó (kérelmező) meghallgatásával történhet.
 
4. Több lakás egyidejű pályáztatása esetén egy pályázó több lakásra is nyújthat be külön-külön jelentkezési lapot úgy, hogy a megpályázott lakások sorrendjét mindegyik jelentkezési lapon feltünteti. A pályázaton - a megjelölt sorrend figyelembevételével - a pályázó egy lakás bérletét nyerheti el, a többi lakás vonatkozásában a pályázata elutasításra kerül.

5. Házastársak, élettársak lakás bérbeadására kiírt pályázatra jelentkezési lapot, illetve kérelmet kizárólag együttesen nyújthatnak be.  

6. A pályázatot az nyeri, aki a lakás havi lakbérének egyösszegű megfizetésére a legmagasabb ajánlatot teszi.

A pályázat elbírálása: Abony Város Önkormányzat Pénzügyi Bizottsága a jelentkezési lapok benyújtásának határidejét követő 30 napon belül dönt. A pályázat elbírálása az Abony Város Önkormányzat az önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről, valamint elidegenítéséről szóló 17/2007. (IV.26.) számú önkormányzati rendelete alapján történik. 

Eredmény ismertetése: A Pénzügyi Bizottság döntéséről a Hivatal levélben értesíti a pályázókat a döntéstől számított 8 napon belül. A bérleti szerződés megkötésének feltétele, hogy a bérlő a pályázatában vállalt egyösszegű befizetését teljesítését igazolja. A döntésre jogosult a bérlőjelöltnek nem sorolt pályázók pályázatát elutasítja. Az elutasításról a Hivatal a pályázókat írásban értesíti.

Pályázat (jelentkezési lap) benyújtásának határideje, módja: 2018. november 05. 12.00 óráig számozás nélküli, zárt borítékban, egy példányban kell benyújtani.   

A pályázat benyújtásának helye:
Abony Város Polgármesteri Hivatal, 
Településfejlesztési Osztály, Abony, Kossuth tér 1. 

A hiánypótlásra nincs lehetőség.   

A lakás megtekinthető ELŐRE EGYEZTETETT IDŐPONTBAN 2018. október 24. 10 óra

Jelentkezni a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztályán lehet. (Tel: 53/360- 135/ 145-ös mellék)

Abony Város Önkormányzat Pénzügyi Bizottsága fenntartja azon jogát, hogy érvényes ajánlat/ok esetén is a pályázatot eredménytelennek minősítse. 

Bővebb felvilágosítás az ajánlat benyújtásának helyén vagy az 53/360-135/145-ös mellék telefonszámon kapható.

Abony Város Önkormányzat
Pénzügyi Bizottság

Letölthető dokumentumok:
2018 október 15 hétfő - 12:47:09     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Ceglédi Tankerületi Központ
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet
Somogyi Imre Általános Iskola 
Tanító
munkakör betöltésére.
 
A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozott idejű felmentési idejét töltő helyére 2019.06.27 –ig tartó közalkalmazotti jogviszony                  

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Szelei út 1.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok: Alsó tagozatos tanítói és napközis feladatok ellátása.

Illetmény és juttatások: Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény, valamint a(z) nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, valamint a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló 326/2013 (VIII.30.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadók.                    

Pályázati feltételek:
• Főiskola, tanító végzettség. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 66.§ (1), (4) bekezdés és a 3. számú mellékletben előírt végzettség megléte,
• Cselekvőképesség
• Büntetlen előélet, és annak igazolása, hogy nem áll olyan foglalkoztatástól eltiltás hatálya alatt, amely a közalkalmazotti jogviszony létesítését nem teszi lehetővé.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
• Szakmai gyakorlat

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
• Szakmai önéletrajz. Képzettségeket igazoló dokumentumok másolata. 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány (pozitív elbírálás esetén). A pályázó aláírt nyilatkozata arról, hogy hozzájárul teljes pályázati anyagának sokszorosításához, továbbításához (harmadik személlyel közléséhez), valamint hozzájárul személyes adatainak a pályázattal kapcsolatos kezeléséhet, továbbításához. A pályázó aláírt nyilatkozata, hogy sikeres pályázat esetén hozzájárul adatainak nyilvántartásához.

A munkakör betölthetőségének időpontja: A munkakör legkorábban 2019. január 28. napjától tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. november 20.

A pályázatok benyújtásának módja:
• Postai úton, a pályázatnak a Ceglédi Tankerületi Központ címére történő megküldésével (Somogyi Imre Általános Iskola 2740 Abony, Szelei út 1.). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: TK/120/32-251/2018 , valamint a munkakör megnevezését: Tanító. vagy

• Elektronikus úton Kazinczyné Juhász Ildikó intézményvezető részére a kazinczyne@somogyi-abony.sulinet.hu E-mail címen keresztül

A pályázat elbírálásának módja, rendje: A Kjt. 21/A § (1), (2), (3) bekezdés alapján közalkalmazotti jogviszony létesítésekor próbaidő kikötése kötelező.

A pályázat elbírálásának határideje: 2018. december 5.

A munkáltatóval kapcsolatos egyéb lényeges információ: Az intézmény honlapjának elérhetősége: www.somogyi-abony.sulinet.huOldal:  1 2 3 ... 411 412 413
Hírkategóriák