Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 március 12 hétfő - 13:57:50     Intézményi hírek      Hozzászólás0

A Kinizsi Pál Gimnázium leendő kilencedikes osztályainak osztályfőnökei a 2018-2019-es tanévben:

dravay_csaba_abony_abony.hu_2018.jpg
   Drávay Csaba a négy évfolyamos - 9. c - osztály osztályfőnöke lesz. Drávay Csaba 1999 óta a gimnázium fizika-informatikus szakos pedagógusa. 

   Mesterpedagógusként és érettségi elnökként betekintése van más oktatási intézmények munkájába is.Tanóráin érdekes fizikai kísérleteket mutat be a diákoknak, a szakkörökön pedig a fizika érettségihez szükséges gyakorlati feladatokkal készül a tanulókkal.Informatikai szaktudása lépést tart a mai diákok „online” világával, érdeklődésével. Mobiltelefonokra letölthető applikációkról tartott előadásaival színesíti óráit. Egyéni humorával épít ki személyes kapcsolatokat diákjaival. A tanórán kívüli tevékenységekben is aktívan részt vesz. Számos rendhagyó fizikaórát szervezett az érdeklődő tanulóknak kirándulások keretében pl. Paksra, az atomerőműbe.A természetkedvelő sportos fiatalokkal túrákon vesz részt. A teljesítménytúrákon kitartása példaértékű.

reich_laszlone_abony_abony.hu_2018.jpg   Reich Lászlóné a nyelvi előkészítős - 9. ny - osztály osztályfőnöke lesz. Reich Lászlóné angol-orosznyelv szakos középiskolai tanár, Abonyban él és dolgozik 1988 óta.

   2005-től tanít gimnáziumunkban, a rábízott tanulókkal kellő szakmai tapasztalattal és hozzáértéssel foglalkozik mind a mai napig. Kitartó munkával tanít mindenkit. Napmint nap szoros kapcsolat fűzi a diákokhoz, kiemelt feladatként kezeli a következetes, hatékony pedagógiai módszerek  alkalmazását. Hosszú évekre irányt mutat számára a tanítványok szeretete, a tanítás, majd látni azt, hogy az átadott tudással hogyan érvényesülnek ők.  A közép- és emelt szintű érettségi vizsgára, a nyelvvizsgára való felkészítés elsőrendű az önmaga által kijelölt tennivalók között. 2014-ben érettségiztette saját osztályát, ebben az osztályban az angol nyelvi középszintű érettségi vizsga eredménye 69,50% lett, szemben az országos 60,42% átlaggal (forrás: www.oktatas.hu).Egyengette diákjai útját az eredményes érettségi vizsga, majd továbbtanulásuk útján. Osztályából többen továbbtanultak felsőoktatási intézményekben, többek között a Nemzeti Közszolgálati, a Pallasz Athéné, a Károly Róbert, az Óbudai és a Szegedi Tudományegyetem különböző szakjain.A nyelvi előkészítő osztály osztályfőnökeként a heti 14 angol óra nagy részében Ő foglalkozna a tanulókkal.

Mészáros Bernadett
igazgatóhelyettes
Kinizsi Pál Gimnázium