Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 március 29 csütörtök - 18:11:23     Sporthírek      Hozzászólás0

   Immáron IX. alkalommal rendeztük meg az Abony Kupa akrobatikus torna pontszerző versenyt és III. alkalommal a Gúlaépítő találkozót.

   Az előző évekhez képest korábban került sor a versenyünkre, amelynek oka, hogy ez volt az utolsó felkészülési állomása a két hét múlva esedékes Világbajnokságnak. A korai szezonkezdet és a hazai közönség miatt nagyon izgultak a versenyzők, de ennek ellenére szépen helytálltak - értékelt az abony.hu-nak Szalinka Szilvia edző.

KLIKK a képre a fotógalériáért!


 
Eredmények:

Gúlatorna:

Mindkét csapatunk ezüst minősítést szerzett.

A felsős csapat tagjai: Bevíz Liliána, Horváth Vanessza , Nagy Cintia, Bóta Barbara, Egedi Roberta, Török Julianna, Kiss Vivien, Kovács Viktória, Király Kitti.

Az alsós csapat tagjai: Lőrinczy Mirella, Dudinszky Réka, Bíró Barbara, Török Enikő, Rékasi Fruzsina, Istráb Csenge, Lengvárszky Barbara, Telek Amanda, Domoszlai Zóra, Oldal Szonja.

Akrobatikus Torna:

Újonc kategória:
- Leány hármas: Diószegi Csenge- Gócsa Lili - Szabados Szabina 2. 
Gyermek kategória:
- Leány páros: Sági Panna - Szabados Szabina 4.
Youth kategória:
- Leány hármas: Antal Fruzsina- Benyus Adél- Kovács Ildikó   5.
Serdülő kategória:
-   Leány hármas: Debreczeni Lili- Nagy Karina - S. Tóth Dorka 4.
AGG 11-16 kategória:
- Leány hármas: Bajtai Evelin- Speckner Anna- Vágó Luca 2.
IFI-felnőtt II:
Leány páros: Szabados Brigitta- Kiss Dorottya 1.
                   Menyhárt Edina - Marchini Lorenza 2.

A fényképeket köszönjük Antal Péternek!
 
Gratulálunk!