Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 május 02 szerda - 10:40:25     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0


   Környezetszépítő felhívással fordul az önkormányzat Abony város lakosságához. A pályázati úton elnyerhető, „Virágos Abonyért” kitüntető címmel a legszebb házakat, balkonokat és utcákat szeretné elismerni a Képviselő-testület.

   Az ebben az esztendőben már hatodik alkalommal meghirdetett pályázat célja, hogy ösztönözze a helyi polgárokat lakókörnyezetük karbantartására, az ingatlanok előtti közterületek ápolására, virágok és zöldnövények telepítésére. A településen kiemelt figyelmet szentelnek a virágosításra, a közterületi és köztisztasági feladatokra, melyet az ABOKOM Nonprofit Kft. munkatársai és a közfoglalkoztatásban résztvevők végeznek a lakosság megelégedésére. Minden évben nagyjából 16.000 db (!) virágpalántát nevelnek és ültetnek el a közmunka-program keretében, amely a rózsaparkok és a zöldnövények mellett tovább színesítik, szépítik városunkat.

Íme a PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a "Virágos Abonyért" cím elnyerésére:

Abony Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Virágos Abonyért cím elnyerésére. A Címet a Képviselő-testület évente egy alkalommal (az adott év) augusztus 31. napjáig adományozza az alábbi kategóriákban:

 - Kertes ház (családi ház) kategóriában
 - Utca kategóriában
 - Balkon kategóriában

A díjazottak 1 évig kommunális adómentességben részesülnek, valamint a kertes ház kategória nyertese 10.000.- Ft pénzjutalomban is részesül.

A pályázati kiírás átvehető: 2018. május 03. – 2018. augusztus10-ig. (ügyfélfogadási időben ingyenesen).

A pályázati ajánlat benyújtásának időpontja: 2018. augusztus 10. 12:00 óráig

A pályázati kiírás átvételének és az ajánlat benyújtásának helye:
Abonyi Polgármesteri Hivatal
Településfejlesztési Osztály
Abony, Kossuth tér 1.
I. emelet 105. sz. szoba

Ajánlatok elbírálása: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a pályázati határidő lejártát követő első testületi ülésén.

A pályázat benyújtásának módjára vonatkozó pontos információkat a pályázati kiírás tartalmazza.

Bővebb felvilágosítás az ajánlat benyújtásának helyén vagy az 53/360-135, 145 mellék telefonszámon kapható.

Abony Város Önkormányzat 
Képviselő-testülete

Letölthető dokumentumok:

Szerző: Darányi Erika

Kapcsolódó hírek:

Ők a Virágos Abonyért pályázat idei díjazottjai - 2017
A „Virágos Abonyért” kitüntetések ünnepélyes átadásával kezdődött meg a munkaterv szerinti Képviselő-testületi ülés 2017. szeptember 28-án, melyet idén már negyedik alkalommal adományoztak a legszebb kertek és balkonok tulajdonosainak.
Tovább olvasom -->


***Ők a „Virágos Abonyért” kitüntetés büszke tulajdonosai - 2016
2016. szeptember 29-én örömteli eseménnyel kezdődött meg a soros Képviselő-testületi ülés, ahol a napirendi pontok megtárgyalása előtt ünnepélyes keretek között átadták a „Virágos Abonyért” címeket. Tovább olvasom -->