Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 május 03 csütörtök - 09:58:46     Sporthírek      Hozzászólás0

pest_megyei_ferfi_kezilabda_bajnoksag_abonyi_kezilabda_club_elodonto_junior_abonyban_abony_abony_18.jpg   Április utolsó hétvégéjén a Varga István Városi Sportcsarnok adott helyet a Pest Megyei Férfi Kézilabda Bajnokság junior és felnőtt elődöntők első mérkőzéseinek.

   Szombaton a junior csapatnak adatott meg először, hogy Domony ellen megmutassa tudását és fél lábbal a döntőben legyen. Fiataljaink nagy elszántsággal léptek pályára, azonban a túlzott akarás görcsös játékot eredményezett. Átlövések hiányában, nehéz betöréses gólokat szereztünk. Ez és az első félidei komoly védőmunka sok energiát vett ki játékosainkból. A domonyiak végig türelmesen játszottak és a kidolgozott helyzeteiket értékesíteni is tudták. Ezzel szemben a mérkőzés előrehaladásával a mi játékunk egyre több hibát hozott, egyre több helyzetet hagytunk ki és még a kapufa sem volt velünk ezen a napon. Mindenképp nyerni szerettünk volna, de sajnos a mérkőzés részünkről a minél kisebb gólkülönbségről szólt végül.

12:17-es félidőt követően 27:33 lett a mérkőzés végeredménye. Így nem maradt más esély, mint hogy a Domony otthonában 7 góllal nyerjünk. Ez nem lehetetlen és a csapat így is áll a visszavágóhoz, addig is elszántan edzenek.

A képekre kattintva Facebook fotógaléria nyílik! Megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni!

Játékosok: Bagi N.(4), Benyus M.(1), Bugyi Cs., Hegedűs G., Kiss D. (3), Kiss J., Komáromi Z.(10), Majoros L. (4), Ollári Sz.(3), Seres T., Szabó K.(2), Kapus: Bugyi G., Pintér L. 

Mérkőzés eredményének alakulása: 5.p 1:2; 10.p 4:4; 15.p. 6:7; 20.p. 10:11; 25.p. 10:14; 30.p. 12:17; 35.p. 15:18; 40.p. 16:23; 45.p. 19:26; 50.p. 19:27; 55.p. 24:30; 60.p. 27:33

További elődöntő mérkőzés eredménye: Mogyoródi KSK – VS Dunakeszi 14:35

Vasárnap felnőtt csapatunk a B csoport alapszakasz győztesét a Váci KSE II. csapatát fogadta. Szerettünk volna minél több gólos előnnyel utazni a visszavágóra, de tudtuk, hogy egy erős csapattal fogjuk szemben találni magunkat. A mérkőzést jól kezdtük, mi irányítottuk a mérkőzést, de hiányzott az a plusz, amivel ellenfelünket le tudjuk szakítani. Sajnos 2 gólos előnynél nagyobbat nem tudtunk kidolgozni a félidőre.


A második játékrészt is jól kezdtük és az előnyünket az 50. percig tartottuk is. A Vác játéka nem mutatta, hogy fordítani tudnának. Ekkor támadásaink eredményessége elmaradt és ez hozta, hogy a védekezésünk is fellazult. A Vác erre még tudott reagálni és erőtartalékait mozgósítva a végjátékra megfordította a mérkőzést. A nagy küzdelem azonban döntetlen eredményt hozott, 14:12 félidőt követően 29:29 lett az eredmény.

Így a visszavágón fog eldőlni, hogy ki jut a június 2-án Bugyin megrendezendő döntőbe.

Játékosok: Benkucs Z.(3), Bugyi M.(6), Kóródi D.(2), Matócsi I., Mészáros L.(4), Mészáros G.(3), Szűcs B.(3), Tárnyik F.(1), Urbán L.(1), Újhelyi T.(1), Újhelyi Z., Varga R.(4), Vígh J.(1) Kapusok: Medgyes G., Pál I.

Mérkőzés eredményének alakulása: 5.p 2:2; 10.p 4:3; 15.p. 6:6; 20.p. 8:8; 25.p. 11:10; 30.p. 14:12; 35.p. 17:15; 40.p. 20:17; 45.p. 21:20; 50.p. 24:23; 55.p. 26:27; 60.p. 29:29

Visszavágók május 13-án vasárnap.

További elődöntő mérkőzés eredménye: VS Dunakeszi – Üllői VKSK 32:24

Az Abony.hu-nak beszámolt Mádi Csaba, az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője.
Fotók: Székely Szilárd