Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 május 04 péntek - 10:56:31     Intézményi hírek      Hozzászólás0
Ajándékozza meg magát és szeretteit a kézműves levendula különlegességekkel!

kezmuves_levendulatermekek_abonyi_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Abony városban 2015. január 01-jétől a helyi közfoglalkoztatási feladatokat az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. látja el.

   A mezőgazdasági programelem keretében foglalkoztatottak a település több pontján, önkormányzati tulajdonú földterületeken végeznek növénytermesztési feladatokat. Ennek keretében sikeresen gondozzák a levendulaültetvényt. A téli időszakban a levendulatermés feldolgozása ad munkát, megélhetést a közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatott munkavállalóknak.

Értékteremtő közfoglalkoztatás

   A kreatív kis csapat alkotóközösségének, a gondos kezek munkájának eredményeként létrejött termékeinket tartalmazza kiadványunk.

   A levenduladíszeket készítő vállalkozás már több börzén is bemutatkozott, többek között az Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon, az abonyi IDEA-EXPO nemzetközi kiállítás és vásáron, valamint a szolnoki Utazás kiállításon is, ahol a vásárlók és a szakma is elismerően szólt a kézműves termékekről, sőt különdíjjal is jutalmazták munkásságukat. A meghívásoknak köszönhetően a közeljövőben is számtalan fesztiválon, kiállításon találkozhatunk velünk.Ízelítő a levenduladíszekből - KLIKK a képre a galériáért

A termékek megrendelhetők:
ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft.
Tel.: 06-30/846-1270, 06-30/846-1321
(H-Cs 8:00-16:00 óráig, Péntek: 08:00-12:00 óráig)
E-mail: abokom@abokom.hu
 
Nagyobb megrendelés esetén, kérésre termékmintát küldünk.
 
A termékek különböző és változó mintázatú anyagok felhasználásával, minimális méretbeli eltéréssel készülnek.

* Néhány érdekesség a termékek készítéséről:
A betakarított levendula virágokat a téli időszakban dolgozzák föl, szárítás után különböző dísztárgyakat - levendula párnát, zsákot, szívet és egyéb kisméretű, illatosító textilformákat - készítenek belőle a szorgos kezek. A 100 %-ban illatos levendulavirággal töltött tárgyak nem csak esztétikusak, de igen kedvező áron vásárolhatók meg. A színes levenduladíszek lakásunk, gardróbunk ékességei és illatosítói lehetnek. Ha a párnájuk mellé teszik, garantáltan nyugodt lesz az álmuk. A levendulának számtalan jótékony hatása ismert. Nem csupán illatosít, és regenerál, de kiegyensúlyozott alvást biztosít és emellett rendkívül jó rovarirtó.


Az abonyi levendulás a tavalyi szüret előtt - KLIKK a képre a galériáért

Elérhetőségek:
ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft.
2740 Abony, Vasút út 15.

Ügyvezető igazgató
Gáspár Csaba
Tel.: 53/ 656-715

Irodavezető
Vargáné Molnár Márta
Tel.: 06-30/ 269-1752
E-mail: vargane.molnar.marta@abokom.hu

Munkatárs
Feketéné Farkas Ildikó
Tel.: 06-30/ 846-1270
E-mail: farkas.ildiko@abokom.hu
 
A levendulatárgyak az alábbi helyeken is megvásárolhatók: 
Piac- és Vásárcsarnok; Abonyi Lajos Művelődési Ház; Virágmindenség virágbolt (Kunfalviné); Agropont (Csernus); Divatüzlet (Szijjártóné); Design Sport és Divat (Szobonyáné); Gra-Fitt Papír-Írószer; Goods Market; Albertirsa Kertészet.

Szöveg: ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft.
Kiegészítette: Darányi Erika