Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 május 04 péntek - 13:32:53     Sporthírek      Hozzászólás0
A pihenés még várat magára

abonyi_kid_fc_bajnok_csapat_u14_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   2018. május 06-án (vasárnap) 10 órakor rendezik meg az U14-es Abonyi KiD FC-Százhalombatta VUK SE Bajnoki mérkőzést a városi sportpályán, Abonyban.

Az abonyi csapat az idegenbeli, gyömrői 5-3-as győzelmével bebiztosította elsőségét és hétvégén már bajnokként léphet pályára. Ezen kívül még egy Üllő elleni mérkőzés vár rájuk és véget érnek a bajnoki küzdelmek. Némedi Tivadar edző az elmúlt időszakot értékelte lapunknak:

- Hosszú úton vagyunk túl, tavaly július óta dolgoztunk azért, hogy véleményem szerint sokakat meglepve bajnoki címet nyerjünk. Nagyon büszke vagyok a csapatra. Reméljük, hogy vasárnap szép számú nézősereg jön ki és együtt abonyi_kid_fc_bajnok_csapat2_u14_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpgünnepelhetünk majd velük, persze most még visszafogottabban. Nincs megállás, készülünk ugyanis a júniusi IV-es döntőre, a Bajnokok Tornájára. Az a célunk, hogy elhozzuk a legfényesebb kupát, mert nem csak jók akarunk lenni, hanem a legjobbak! Bármi más eredménnyel csalódottak lennénk - tért ki a folytatásra a tréner.

Gratulálunk a fiúknak és edzőiknek a bajnoki címhez! További sok sikert kívánunk a folytatásban!

Darányi Erika