Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 május 10 csütörtök - 13:12:05     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   A VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete feladatainak középpontjában a mikro-, kis- és középvállalkozások számra nyújtott szolgáltatások állnak. 

   Munkájuk hatékonyságának növelése érdekében a VOSZ BPMRSZ együttműködik minden olyan szervezettel, amelyek a vállalkozók számára nyújtott szolgáltatásokban partnerei lehetnek.

   Mint minden esztendő elején, a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete idén is megtartotta évi rendes közgyűlését, amelyen a tagság többek között elfogadta a 2018-as tervet. Ennek a dokumentumnak egyik kiemelt pontja, hogy a Szervezet a korábbiaknál is aktívabb kapcsolatot kíván kiépíteni Pest megyei vállalkozóival. Különös aktualitást ad ennek a nyitásnak, hogy a Közép-Magyarország Régió kettéválasztásáról szóló 2013/2015 (XII. 29) kormányhatározat lehetőséget ad 2020 után arra, hogy Pest megye vállalkozói ne „szenvedjék el” a központi régió pályázati, pályáztatási hátrányait.

   Marjay Gyulától, a VOSZ BPMRSZ elnökétől megtudtuk, hogy szeretnék megismertetni a megye minél több vállalkozójával azt, hogy mivel foglalkozik a Szervezet, hogyan és milyen eszközökkel látja el érdekképviseleti tevékenységét, miben és milyen módon segíti a vállalkozók munkáját. Továbbá azt is, hogy miként működik a VOSZ tudományos, művészeti és oktatási mecenatúrája, nevezetesen a megyei, regionális Prima Díj megyénkben is immár 11 éve működő rendszere.

   2017-ben is hat Regionális Prima Díjat adtak át, mellette két különdíjat, és több mint tíz vállalkozó részesült az „Év Vállalkozója”, illetve az „Év Regionális Vállalkozója” elismerésben. Ebben a munkában a VOSZ BPMRSZ szeretné a települési önkormányzatokat is aktív szereplőnek, együttműködő partnerének tudni, mivel ők állnak legközelebb a településükön működő vállalkozásokhoz.

   Marjay Gyula elmondta azt is, hogy Pest megye falvaiban, községeiben és városaiban rendszeresen tartanak vállalkozói összejöveteleket, vállalkozói fórumokat. Mint tudjuk, több Pest megyei településen döntött a testület az adott település kiváló vállalkozója díj megalapításáról, ennek időszakonként történő átadásáról. Ilyen és ehhez hasonló rendezvényeken a VOSZ munkatársai minden alkalommal részt vesznek, és a helyi tudnivalókon túl közvetlenül adnak tájékoztatást a legújabb adó-, pályázati és piaci információkról. Meghallgatják a vállalkozók véleményét és javaslatait a munkaerőpiac és a szakképzés helyzetéről, a bürokrácia útvesztőiről. E javaslatokat viszik aztán tovább a jogalkotók, valamint a jogalkalmazók irányába. Az elmúlt években – tájékoztatta magazinunkat a VOSZ megyei elnöke − aktív kapcsolatot ápoltak a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságával is, akikkel az együttműködési megállapodásukat a 2016. évi üzletemberek számára szervezett találkozón újították meg. Ennek keretében rendszeres ingyenes adófórumokat rendeznek a vállalkozóik számára, amelyeken esetenként egyéni kérdéseket is meg lehet beszélni a NAV szakembereivel.