Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 május 14 hétfő - 13:45:48     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

kossuth_ter_lezarasa_ideiglenes_forgalmi_valtozas_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot és Utazóközönséget, hogy 2018. május 19-20. között (szombat-vasárnap) a Pünkösdölő és az Erős Emberek Versenye a város főterén és a Kossuth tér Sportcsarnok előtti szakaszán kerül megrendezésre, ezért a rendezvények idejére lezárják a Kossuth teret.

   Ebben az időszakban az Abony-Cegléd, Abony-Szolnok autóbuszvonal járatai ideiglenesen kijelölt megállóhelyekről indulnak, és terelt útvonalon közlekednek.

Nagyításért kattintson a képre!

A buszok indulási és érkezési helye az elmúlt évekhez hasonlóan, a következőképpen módosul a fenti napokon:

   Az Abony-Szolnok között közlekedő buszok a Szelei úti Somogyi Imre Általános Iskola előtti parkolóból indulnak és oda érkeznek meg.

   Az Abony-Vasútállomás Abony-Cegléd viszonylatban közlekedő buszok indulási és érkezési helye a Szilágyi Erzsébet utcában elhelyezett ideiglenes megállóhely lesz.

A rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében megértésüket köszönjük.

Abony Város Önkormányzata

Pünkösdi programok Abonyban:

2018. május 19. (szombat) 14:00 órától * Abonyi Pünkösdölő

Abony Város Önkormányzata és az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiálltóhely meghívja Önt és kedves családját a Pünkösdölő című rendezvényre.

A rendezvény ideje: 2018. május 19. (szombat)
Helye: Kossuth tér

Programok:
14:00 órától: Bábelőadás
14:50 órától: Bemutatkoznak a művelődési házban működő csoportok
17:15 órától: Gólyalábasok
18:00 órától Sztárfellépők: Oláh Gergő, Vastag Csaba, Mayfly, Dj Szatmári és Jucus
22:00 órától: Disco

Az érdeklődőket kézműves és kirakodó vásár, étel-ital árusok várják!

Rossz idő esetén a programok a Kultúra Házában kerülnek megrendezésre!

A belépés díjtalan!

Abony Város Önkormányzata
Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiálltóhely

***

2018. május 20. (vasárnap) 17:00 órától * XX. Erős Emberek Versenye

   A Varga István Városi Sportcsarnok 20. alkalommal rendezi meg az Erős emberek versenyét 2018. május 20-án, 17:00 órától a Kossuth tér Sportcsarnok előtti szakaszán.

Jelentkezni korlátozott nevezővel a sportcsarnokban lehet 2018. május 14-ig. 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Jöjjön, és buzdítsa a versenyzőket!

Varga István Városi Sportcsarnok