Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 május 15 kedd - 09:00:44     Sporthírek      Hozzászólás0

   Felsőházi rangadóval indult a senior bajnokság múlt vasárnapi 4. fordulója. Az első helyen álló Trans nem bírt a masszívan védekező és a helyzeteit jól kihasználó Bármikővel.

   A második meccsen a Gedi magabiztosan hozta a papírformát a Kéttorony ellen. A Bercelona és az Imperiál mérkőzését későbbi időpontra halasztották. A Gelbert és a Sördögök összecsapásán egy sajnálatos sérülés miatt a jászkarai csapat feladta a küzdelmet. A forduló végén jelentősen átalakult a tabella. A Gedi Press lépett az első helyre a Trans Plast pedig visszacsúszott a harmadikra. A Kéttorony lentebb esett a 4. pontosok középmezőnyébe, a Gelbert pedig végre megkezdte a felkapaszkodást.


A május 13-án rendezett 4. forduló eredményei

Bármikő-Strand Kisvendéglő                     -           Trans Plast                4:1
Góllövők: Micskó L., Barna Cs., Gulyás T., Török T. illetve: Bárány J.

Abonyi Kéttorony                                        -           Gedi-Press                 1:4
Góllövők: Palcsó A. illetve: Makai T., Tóth F., Raffael I. és Magyar T.

Gelbert FC                                                   -           Sördögök                   3:0

4. forduló után a tabella állása

Városi Senior Labdarúgó Bajnokság 2018. 4. forduló
HCsapatFordGyDVGólPont
1Gedi-Press431016:510
2Bármikő-Strand Kisvendéglő431014:410
3Trans-Plast430123:119
4Bercelona31116:64
5Abonyi Kéttorony411210:134
6Gelbert Eco Print41126:124
7Imperiál30124:111
8Sördögök40048:260
 
A tabellán való helyezés számításának rendje: 1. Megszerzett pont 2. Gólkülönbség 3. Több lőtt gól 4. Egymás elleni mérkőzés eredménye