Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 május 23 szerda - 09:28:09     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_kezilabda_club_felnott_ferfi_csapat_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Május 13-a sokaknak emlékezetes nap lesz. Ezen a napon rendezték a Pest Megyei Bajnokság elődöntő visszavágóját a Váci KSE II. otthonában.

   Nagy izgalmak előzték meg ezt a mérkőzést, hiszen hazai pályán 29:29-es döntetlent értünk el a Váccal szemben. Így a visszavágón kellett eldőlnie a Final24 részvételnek. Ehhez mérten a legnagyobb sportszerűség mellett igen feszült hangulat uralkodott a váci csarnokban. Mindkét csapat igyekezett a hibákat kizárni a játékból, de a tét mellett talán pont ez eredményezte az amatőr hibákat.  Ezért nem is a kézilabda szépségeit mutatták meg a csapatok, de így is egy igen csak kiélezett és izgalmas mérkőzést hozott a visszavágó.

   A mérkőzést jól kezdtük és negyed óra kiváló játékkal 4 gólos előnyre tettünk szert (2:6). Ezt nem hagyhatta szó nélkül a hazaiak mestere és időt is kért. Ezzel megtörte lendületünket és felrázta az övéit, hiszen a mérkőzést megfordították 8:6-ra. A második negyedórában hibáinkból is élve a Vác még tudott az előnyén növelni. Csapatunk időkérést követően megrázta magát és ki is egyenlített 12:12-re, melyre a Vác még 2 góllal tudott reagálni a félidőre. (14:12)

Nagyításért kattintson a képekre!

   A második játékrész elején igyekeztünk kiegyenlíteni, ami a 14. percre sikeredett (20:20). Ezt követően szinte felváltva estek a gólok. Három perccel a mérkőzés vége előtt két gólos előnye volt a hazai csapatnak, de szerencsénkre emberelőnybe kerültünk. Ezt maximálisan kihasználva ismét kiegyenlítettünk (30:30) és ezt megtartva, idegenben lőtt több góllal a döntőben tudhatjuk csapatunkat.

   A továbbjutást eredményezte, hogy voltak játékosok, akik védekezésben és voltak akik támadásban nyújtottak kiemelkedőt, mindemellett a legjobbkor voltak kapusbravúrok és a csapat többi tagja pedig mindig a legjobbkor tett hozzá a kispad buzdítása mellett. Így a csapatmunka eredményezte, hogy ha nem is győzelemmel, de egy remek küzdelemben múlta felül a Vác csapatát.
 
Játékosok: Benkucs Z., Bugyi M.(3), Gulyás Zs., Kóródi D.(6), Matócsi I., Mészáros L., Mészáros G.(1), Sipos M., Szűcs B.(3), Tárnyik F.(13), Urbán L.(2), Újhelyi T., Varga R.(2), Vígh J.
Kapusok: Medgyes G., Pál I.

Mérkőzés eredményének alakulása: 6.p 0:2; 12.p 2:4; 14.p. 2:6; 20.p. 8:6; 26.p. 12:8; 30.p. 14:12; 34.p. 16:13; 40.p. 19:17; 45.p. 20:20; 50.p. 24:24; 53.p. 26:27; 56.p. 29:27; 60.p. 30:30


Hátsó sor: Újhelyi Zoltán, Urbán László, Szűcs Balázs, Sipos Attila Mihály, Varga Róbert Roland, Gulyás Zsolt, Újhelyi Tamás, Mészáros Gábor.
Középső sor: Mádi Csaba (szakosztályvezető), Bárány József (elnök), Nagy Attila, Vígh János, Tárnyi Ferenc, Kóródi Dávid, Benkucs Zoltán, Matócsi István, Erdélyi László (edző).
Első sor: Pallér Péter, Medgyes Gábor. Hiányzók: Bugyi Máté, Gulyás Péter, Mészáros László, Nagy Krisztián, Pál István Zoltán.

   A döntőben azzal a Dunakeszivel játszunk, aki az Üllőn verekedte át magát egy 32:24-es hazai és 22:23-as idegenbeli győzelemmel. Az alapszakasz során csapatunk mindkét alkalommal megszerezte a 2 pontot ellenük. Azonban június 02-án egy mérkőzésen, 60 perc alatt dől el a feljutást érő bajnoki cím!

A döntőre indítunk szurkolói buszt, hogy minél többen megtöltsük Bugyi nemrégiben átadott sportcsarnokát és minél többen buzdítsuk csapatunkat! Gyertek velünk és szurkoljunk együtt!

Junior csapatunk Domonyban lépett pályára a döntőbe jutásért. A hazai mérkőzésen összeszedett 7 gólos (27:33) hátrányt nem volt egyszerű feladat ledolgozni, ami sajnos nem is sikerült. Mindent megtettek junior játékosaink, hogy ők is a döntő résztvevői legyenek, de ezúttal is a Domony csapata bizonyult jobbnak és 30:25-ös vereséget szenvedtünk. A junior döntő résztvevői ugyancsak a VS Dunakeszi csapata és a Domony KSE. 

Az abony.hu-nak beszámolt Mádi Csaba, az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője.

Fotó: Járdány Vanda