Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 május 29 kedd - 08:41:38     Sporthírek      Hozzászólás0

   A május 20-án és 27-én megrendezett 5. illetve 6. fordulón is túlvannak a senior bajnokság csapatai. Az ötödik körben a Gelbert jó játéka ellenére nem tudott ellenállni a Trans Plast válogatottjainak.

   A Bármikő megrendítő vereséget mért a Bercelonára, a Kéttorony pedig ki-ki meccsen nyert az Imperiál ellen. A Gedi-Press és a Sördögök mérkőzése elmaradt a vendégek távolléte miatt. A hatodik forduló rossz hírrel kezdődött. A jászkarai csapat sérülés és egyéb létszámhiány miatt végleg visszalépett a bajnokságból. A Bármikő egy gyors gól után magabiztos játékkal győzött a kapu előtt bizonytalankodó Kéttornyosok ellen. A nap rangadóján a Gedi-Press parázs hangulatú mérkőzésen egy gólos vereséget szenvedett a bajnoki elsőségre törő Trans ellen. A Gelbert és a Bercelóna szintén rangadót játszott aminek végén 9 gól és gelbertes győzelem született.

A május 13-án rendezett 4. fordulóból elmaradt mérkőzés

Imperiál                                                        -           Bercelona                  3:0
A Bercelona távolmaradása miatt az Imperiál kapta a 3 pontot 

A május 20-án rendezett 5. forduló eredményei
Gelbert FC                                                    -           Trans Plast                3:8
Góllövők: Kovács Cs., Brenyó G., Csányi P. illetve: Rimóczi B., Sándor G.(2), Pető L.(3), Benkucs Z. és Kárteszi T.
Abonyi Kéttorony                                        -           Imperiál                     1:0
Góllövők: Szuda Zs.
Bármikő-Strand Kisvendéglő                     -           Bercelona                   7:1
Góllövők: Gulyás N.(3), Micskó I., Balogh Z., Kozma A. és Török T. illetve: Schenk A.

A május 27-án rendezett 6. forduló eredményei
Bármikő-Strand Kisvendéglő                     -           Abonyi Kéttorony    3:0
Góllövők: Barna Cs., Gulyás N. és Balogh Z.
Gedi-Press                                                    -           Trans Plast                3:4
Góllövők: Tóth F., Raffael I., Csanádi Cs. illetve: Benkucs Z.(2), Fábián G. és Tóth R.
Gelbert FC                                                   -           Bercelona                  4:5
Góllövők: Brenyó G.(2), Szabó K.(2) és Skultéti L. illetve:Schenk A.(2), Kosztya és Révész I.

A tabellán törlésre került: 1. ford.: Trans Plast-Sördögök (13:4), 2.ford: Bercelona-Sördögök (4:1), 3. ford.: Kéttorony-Sördögök (6:3), 4.ford.: Gelbert-Sördögök (3:0)

Városi Senior Labdarúgó Bajnokság 2018. 6.forduló
HCsapatFordGyDVGólPont
1Bármikő-Strand Kisvendéglő651024:516
2Trans-Plast540122:1312
3Gedi-Press531119:910
4Imperiál51137:124
5Abonyi Kéttorony51135:134
6Gelbert Eco Print511311:244
7Bercelona50147:201
A tabellán való helyezés számításának rendje: 1. Megszerzett pont 2. Gólkülönbség 3. Több lőtt gól 4. Egymás elleni mérkőzés eredménye