Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 május 29 kedd - 08:58:23     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_birkozo_club_orszagos_csapatbajnoki_donto2_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   2018. május 26-án, Nyársapáton rendezték meg a Közép-Magyarországi Területi Csapatbajnokságot, ahol kötöttfogásban bizonyíthattak a diák és serdülő korcsoportos birkózók, köztük az Abonyi Birkózó Club sportolói. A diák korosztályban öt csapat részvételével, két csoportban folytak a küzdelmek.

- A Dunaferr diák csapata ellen magabiztos győzelmet arattunk, Ceglédtől viszont vereséget szenvedtünk. A harmadik helyért a Dunaújvárosi Gurics együttesét sikerült legyőznünk - értékelt az abony.hu-nak a versenyt követően Lőrinczy Attila vezetőedző, majd hozzátette: - A serdülő korcsoportban öt csapat indult. Érd és a Sziget SC csapatával szemben alulmaradtunk, így a IV. helyezést értük el. A gyermekeknek rendezett versenyen Viszkok Bence ezüst, Baksa Bálint aranyérmet nyert. Köszönjük a szülők segítségét!

A III. helyezett - országos döntőbe jutott - diák csapat tagjai:
Földi Krisztián, Donkó Lehel, Bajtai Gergő, Lőrinczy Mirella, Flammer Benedek, Pásztor Kevin, Hajnal Gergő és Tóth Marcell.

Nagyításért kattintson a képekre!
A IV. helyezett serdülő csapat tagjai:
Özbas Yasin, Habony Levente, Árpás Dominik, Jónás Zoltán, Holló Bence, Pásztor Róbert, Baksa Bence és Szabó Levente.Csapatverseny végeredménye:
Diák: 1. Ceglédi VSE, 2. Érdi Spartacus, 3. Abonyi BC, 4. Gurics, 5. Dunaferr
Serdülő: 1. Ceglédi VSE, 2. Érdi Spartacus, 3. Sziget SC, 4. Abonyi BC, 5. Dunaferr   

Gratulálunk a versenyzőknek és az edzőknek!

Darányi Erika