Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 május 30 szerda - 12:30:32     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Az Abonyi Kézilabda Club férfi junior csapata az idei évben a Törökszentmiklósi KE ifjúsági csapatával karöltve indult két bajnokságban is, mégpedig az NB I/B-s ifjúsági és a Pest Megyei ifjúsági Bajnokságban TKE-Abonyi KC néven.

- A fiatalok egy igen megterhelő, de eredményes évadon vannak túl. A 2. osztályban 8 győzelemmel és 14 vereséggel a 9. helyen végeztek, a Pest Megyei Bajnokságban pedig a bronzérmet szerezték meg. Az alapszakaszban 19 győzelemmel és 5 vereséggel a 3. helyen jutottak tovább a rájátszás szakaszba, ahol a Domony KSE csapatától szenvedtek kétszer is vereséget, így a döntőbe jutás idén is elmaradt - értékelte a bajnoki idényt Mádi Csaba, az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője.

1. fotó: Járdány Vanda

A bronzcsatát a Mogyoródi KSK csapatával vívták meg, amely kettős győzelmet hozott a fiúk számára.

- Idén is megszereztük a bronzérmet, - amely így is szépen csillog majd a fiúk nyakában -, amit a június 02-án megrendezendő megyei döntő eseményen, a Final24-en vehetnek át a döntőbe jutott csapatokkal együtt! Gratulálunk! - zárta gondolatait a szakosztályvezető.

Nagyításért KLIKK a képre! Fotó: Székely Szilárd
Hátsó sor: Kiss Döme, Ollári Szabocs, Falusi Dániel, Benyus Márk, Majoros László, Kelemen Patrik, Varga András, Kiss Artúr, Nagy Attila (edző)
Első sor: Bugyi Csaba, Seres Tamás, Hegedűs Gábor, Bugyi Gergő, Pintér Levente, Bagi Norbert, Szabó Károly, Komáromi Zoltán

A felnőtt férfi csapat Dunakeszivel csap össze június 02-án, ahol a feljutást érő bajnoki cím a tét! A döntőre szurkolói buszt indítanak, hogy minél többen megtöltsék Bugyi nemrégiben átadott sportcsarnokát és minél többen buzdítsák a csapatot. Gyertek velünk és szurkoljunk együtt! Érdeklődés és jelentkezés az Abonyi Kézilabda Clubnál!

Darányi Erika