Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 június 01 péntek - 09:36:21     anyakönyvi hírek      Hozzászólás0

hazassagkotesek_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg"Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert,
akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait,
akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát,
akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk."
(Hemingway)

   Az Abonyi Polgármesteri Hivatalban az idei évben eddig 25 pár választotta a házasság intézményét és kötötte össze életét immár hivatalos formában - tájékoztatta az abony.hu-t megkeresésünkre Méri Irén anyakönyvvezető.


Május 31-ig az alábbi párok kötöttek házasságot:

2018. január 02. 
Rafael Tibor és Gáspár Heléna 

január 20.
Mátrai Róbert és Szabó Anita 

február 08.
Czétányi Sándor és Eperjessy Zsófia 

február 16.
Bubori Krisztián és Szaniszló Erzsébet 

február 17.
Antal Gábor és Biró Marianna 
Nagy István és Sánta Gina 

március 17.
Varga Tibor és Zsoldos Fruzsina Annamária 

március 24.
Forgács Gábor és Somogyi Tamara 

április 06.
Egedi József és Matusinka Hajnalka 

április 12.
Hajdu József Gábor és Ujvári Nikoletta 

április 13.
Kövesdi Zoltán és Pásztor Erika 

április 20.
Törőcsik Attila és Harmati Annamária 
Lakatos Albert és Gulyás Alexandra 
Tömöri Dániel Imre és Duka Gabriella 

április 21.
Molnár Tibor és Farkas Ramóna 

április 27.
Grósz Roland és Kaczúr Éva 

április 28.
Kummer Alex és Majercsik Judit 

május 05.
Nagy Tamás és Retkes Valéria 

május 07.
Megyeri Tibor és Ivanics Adrienn Bernadett 

május 14.
Sörös Zsolt és Kolompár Alexandra 
Kimák Ottó Szilárd és Költö Klára 

május 18.
Gulyka László és Fekete Ágnes 
Stummer László és Majercsik Mónika 
Varga Zsolt és Rékasi Edina 

május 26.
Tóth Zoltán és Korbeák Nóra

Az Abonyi Polgármesteri Hivatal nevében szívből gratulálunk és sok boldogságot kívánunk az ifjú házasoknak!

Darányi Erika