Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 június 19 kedd - 11:10:17     Intézményi hírek      Hozzászólás0
KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

somogyi_iskola_8_b_osztalyos_tanuloi_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg   Mi, a Somogyi Iskola 8. b osztályos ballagó diákjai szeretnénk köszönetet mondani a sok-sok szeretetért, odafigyelésért és támogatásért, amit iskolás éveink alatt kaptunk.

   Köszönjük az igazgatóságnak, Kazinczyné Juhász Ildikó Igazgató néninek, hogy különös gonddal figyelt mindig ránk, egyben tartotta kis osztályunkat és ahol csak tudott segített nekünk. Köszönjük, hogy ilyen osztályfőnököt adott nekünk, mint Borcsi néni. Szeretettel gondolunk majd vissza minden kedves tanárunkra.

Tanítottak minket:
Tóth Renáta, Dányiné Parti Ágnes, Balasi Jenőné, Antalné Nagy Magdolna, Barati Eszter, Benéné Egedy Erika, Csaba Józsefné, Farkas Annamária, Juhász Zsuzsanna, Mayer-Nagy Zsuzsanna, Mészáros Beáta, Nagy Attila, Pászti Zsuzsanna, Pintér János, Tóthné Somodi Ildikó, Lassú Zsuzsa néni ugyan nem tanított bennünket és csak nyolcadikban ismertük meg, de az első perctől fogva, mindenben számíthattunk rá.

   Nagy Józsefné tanárnő jóvoltából Adamecz Károly, az Adamol kft. részéről ismeretlenül is pártfogolt minket. Az iroda dolgozóinak, különösen Speckner Nándorné Márti néninek, nagyon sokat köszönhetünk. Magyar Józsi bácsi is sokszor a segítségünkre volt. 

   Csizmadia Mihályné Ica néni és Kati doktor néni kezdeményezésére gyakran támogatott minket az Abonyi Karitász szervezet és a Somogyi Iskola Együtt a Gyermekekért Alapítvány. Csizmadia Margó nénihez is bármikor fordulhattunk, ha problémánk volt. Az Abonyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozói és iskolánk ifjúságvédelmi felelőse, Batta Lajosné Erzsike néni is rendkívül sokat fáradozott miattunk és értünk. 

Nyolcadik osztályban az a szerencse ért minket, hogy Pető Sándor jóvoltából, a gondosan, szelektíven szétválogatott és tárolt papírhulladékot elszállíthattuk. Éltünk a lehetőséggel és ezzel meg is nyerte kis osztályunk a papírgyűjtést. Nagyon örültünk ennek, hiszen ballagás előtt álltunk, ami bizony költséges dolog.

   Utolsó osztálykirándulásunkon nem mentünk messzire. Szép két napot töltöttünk együtt csodálatos környezetbenaz Abonyi Újvilág Vadásztársaság Vadászházában. Az az öröm és meglepetés ért minket, hogy ingyen rendelkezésünkre bocsátotta a Vadásztársaság a házat.

Mindent köszönünk! Hálásak vagyunk mindenért! Búcsúzunk iskolánktól, tanárainktól, diáktársainktól és az iskolai mindennapjainkat segítő felnőttektől.

A 8.b. osztály nevében Krupincza Krisztián és Matusinka Zsolt.