Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 július 04 szerda - 16:58:54     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Az Abonyi KiD FC U14-es labdarúgói a Pest Megyei Bajnokság I. osztályában minden találkozón diadalmaskodtak, és döntőt játszhattak Erdőkertesen, a Bajnokok Tornáján.

   Némedi Tivadar vezetőedzővel az elmúlt szezonról beszélgettünk.

Pest megyében szinte egyedülálló, hogy a fényes sikereket kizárólag abonyi játékosokkal éri el a helyi egyesület.

- Mi nem „vesszük” a játékosokat, hanem neveljük - fejti ki véleményét a tréner, majd hozzáteszi: - Azon túl, hogy kiváló játékosokat szeretnénk nevelni, nagyon fontos feladatunknak tartjuk, hogy nagyszerű embereket faragjunk ezekből a fiatalokból.

   Az elmúlt bajnoki idény nagyon komoly munkával telta csapat számára, rengeteg edzéssel és sok-sok lemondással. A tréner úgy gondolja, hogy megérte áldozatot hozniuk.
 
- A bajnokság kezdete előtt sokan nem vettek volna minket komolyan, ha azt mondjuk, hogy Abony csapata nyeri az első osztályt. Mi azonban magunk között arra készültünk, hogy bajnokok leszünk, ezt a célt tűztük ki a szezon elején, amit komolyan is gondoltunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megvalósítanunk. Büszkeségre ad okot az is, hogy olyan egyesületeket tudtunk megelőzni, ahol sokkal jobbak voltak a feltételek, de munkával, alázattal és hittel ellensúlyozni tudtuk a különbségeket.
 
Némedi Tivadar szerint, amióta a csapattal dolgozik, az elmúlt évet tekinti a legsikeresebbnek. Nem minden alap nélkül érzi ezt így, hiszen minden tornán és bajnokságon, ahol szerepeltek, érmekkel és különdíjakkal jöttek haza. Egy esztendő alatt hét érmet, kupát (!) gyűjtött be a gárda az egyesületnek.
 
- Ehhez a rendkívüli eredményhez hozzájárult Kosaras Misi kapusedző nélkülözhetetlen munkája is, aki több tornán is ott tudott lenni velünk és sokat segített nekünk - részletezte a tréner. - Két olyan kapus nőtt ki a kezei alól, akik extra teljesítményt tudtak hozni több mérkőzésen. Mind a két ”hálóőr” nagyszerű éven van túl - tette hozzá. 
 
Némedi Tivadar úgy véli, az év során a csapatból sikerült kihozni a maximumot, sőt olykor még attól többet is, de olyanra is akadt példa, hogy hiányzott az a bizonyos plusz. 
 
- Egy edző és a csapata sosem lehet elégedett a teljesítményével, mindig arra kell, hogy vágyjon, hogy a legjobb lehessen. Örülök, hogy sokan nem csak a játékban fejlődtek, hanem a személyiségük is pozitív irányba változott - mondja a tréner.
 
 
 Legerősebb fegyverük a csapategység - 
 
- Úgy gondolom, hogy legerősebb fegyverünk a csapategység volt - vélekedik Némedi Tivadar - amivel a nálunk erősebb és jobb ellenfeleken is túl tudtunk jutni. Szerintem a sport, a labdarúgás a szenvedélyről és fanatizmusról szól, ezek az erények a siker kulcsai. 
 
- Az elmúlt években kölcsönös bizalmon alapuló, jó kapcsolatot sikerült kialakítanom a szülőkkel is, így nyugodtan küldték el edzésre és bízták rám gyermekeiket. Dudok Zoli bácsi rengeteget segített az edzőtáborok szervezésében és az egyéb rendezvényekben, amit ezúton is köszönünk neki. 
 
Legutóbb a Bajnokok Tornáján mérettek meg a fiúk, ahol 1-0-s eredménnyel jutottak túl az elődöntőn Dabas-Gyón ellenében. A döntőben Piliscsaba 2-1-re győzött. 
 
- Nehezen alszom azóta, időre van szükségem, hogy ezeket feldolgozzam - vallotta az edző. - A mai fociban az a jobb, aki több párharcot nyer, ebben jobbak voltak nálunk, fizikálisan fölénk tudtak nőni. Ugyanakkor azt gondolom, hogy nem szabad csüggednünk, hiszen a szezon előtt mindenki aláírta volna ezeket az eredményeket. Akárhonnan is nézzük, ezzel a „kis” csapattal olyan eredményeket hoztunk, amire sokan felkapták a fejüket. 
 
Némedi Tivadar a jövő évi bajokság keretéről, és a tervekről is beszélt lapunknak.

- Július második hetében kezdjük a felkészülést, augusztusban edzőtáborozunk, ami a legfőbb kulcsa egy sikeres szezonnak. A 2004-es játékosok mennek fel az U16-ba, pár ügyesebb 2007-es játékosra pedig számítok az U14-es keretben. Lesz, aki eligazol majd tőlünk, illetve Balázs Szabi játékosunknak sajnos elszakadt a keresztszalagja, így rá egyenlőre segítőként számítok majd a továbbiakban. 
 
Az edzés mellett a pihenésre is szakítanak egy kis időt, hiszen a küzdelmekkel teli bajnokság és tornák után elengedhetetlen a szusszanás, a feltöltődés. 
 
- Balázs Laci szülői felajánlása révén egy napot Tiszakécskén töltött el a csapat, ott ki tudtuk pihenni a fáradalmakat, természetesen sok-sok focizással, és egy kis fürdéssel. Múlt héten pénteken megtartottuk szokásos évadzáró összejövetelünket vacsorával, zenével és ünnepléssel. Természetesen értékeltük az elmúlt évet is, ami azt gondolom, összességében fantasztikusra sikeredett.
 
Bajnokcsapat tagjai: Gulyás Norbert, Dudok Bence, Dudok Máté, Micskó Milán, Molnár Milán, Zsemle Balázs, Kelemen Kristóf, Barna Máté, Varga Bálint, Molnár Benedek, Balázs Szabolcs, Csibrány Máté, Bartúcz Dávid, Kovács Bence, Kovács Roland, Csányi Hunor, Botos Ábel. 

Kapusedző: Kosaras Mihály 

Vezetőedző: Némedi Tivadar 
 
Szívből gratulálunk az eredményekhez, és a rövid pihenő után további sok sikert kívánunk a folytatáshoz! 
 
Darányi Erika