Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 szeptember 06 csütörtök - 10:09:32     Hivatali hírek      Hozzászólás0

allasborze_cegleden_abonyi_abonyban_abonyabony.hu_2018.jpg   Tisztelettel meghívjuk a Pest Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály és a Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály által a VEKOP-8.1.1-15-2015-00001 „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű kiemelt projekt keretében szervezett állásbörzére.

   Amennyiben munkatársat keres, képzést kínál, és szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, örömmel látjuk kiállítóink között.

Időpont: 2018. szeptember 27. (csütörtök) 9:00 órától – 12:00 óráig
Helyszín: Kossuth Művelődési Központ „B” épülete (2700 Cegléd, Kossuth tér 5/a.)

Nagyításért kattintson a képre!

PROGRAM:
8:00 – 9:00  REGISZTRÁCIÓ AZ ÁLLÁSBÖRZÉRE
9:00 – 9:10  MEGNYITÓ                          
MAGDÁNÉ DR. ROSTÁS BOGLÁRKA hivatalvezető-helyettes
Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal
9:10 – 12:00   ÁLLÁSBÖRZE
Munkáltatói standok, állásajánlatok
Uniós munkavállalással kapcsolatos tájékoztatás (EURES)
EBH esélyegyenlőségi tanácsadás álláskeresők számára
25 év alatti fiatal álláskeresők tanácsadása
Humánszolgáltatások álláskeresők számára                           
Támogatott foglalkoztatással kapcsolatos tájékoztatás munkáltatók részére
Munkahelyvédelmi Akciótervvel kapcsolatos felvilágosítás

Részvételi szándékát a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével jelezze az  olajosne.vilcsak.erzsebet@pest.gov.hu  címen 2018.szeptember 14-ig.

VEKOP- 8.1.1 Projektszervezet
1117 Budapest, Karinthy Frigyes út 3.
1384 Budapest, Pf.: 769.
Telefon: (06-1) 279-4799
Fax: (06-1) 466-5311
E-mail: pestkh-mk@pest.gov.hu
Web: http://www.kormanyhivatal.hu/pest