Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 szeptember 13 csütörtök - 17:05:45     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_kid_fc_u14_bajnoki_szezon_rajt2_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Túl az edzőtáboron, nagy várakozással tekint az új szezonra az abonyi U14-es labdarúgócsapat, de egy kis türelmet kér a csapat. Némedi Tivadar edző értékelője.

   Augusztusban egy hét edzőtáborba vonult az együttes a szülői támogatásnak köszönhetően. Már a harmadik éve, hogy Tápiógyörgyére mentünk, ahol nagyszerű körülmények között, kiváló pályákon készülhettünk napi 3-4 edzéssel, illetve a héten két edzőmérkőzéssel Tápiógyörgye és Tápiószele csapataival. Elmondhatom, hogy mindkét egyesülettel, és annak vezetőivel kiváló kapcsolat alakult ki az évek során.

   Az egész csapat nevében köszönöm a segítséget Dudok Zoli barátomnak, aki az előző évekhez hasonlóan ismét megszervezte az edzőtábort, és egész idő alatt segített nekünk, így a csapatnak csupán az edzésekkel kellett foglalkoznia. Köszönettel tartozom Kosaras Misinek, a csapat kapusedzőjének is, akivel egész végig nagy összhangban, közösen vezettük az edzéseket, illetve mindazoknak, akik a háttérben segítették ezt a fantasztikusan jól sikerült edzőtábort.

   Hogy megérte-e? Ha egy hétig össze van zárva egy csapat, ott mindenkinek el kell viselnie a másikat, közösséggé kell válni, el kell fogadni a csapattársadat a jó és rossz tulajdonságaival együtt. Dolgozol keményen egész héten, és a végére jobb játékos, ill. még értékesebb ember válik belőled. Talán már többször kihangsúlyoztam, hogy nem csak ügyes, harcos mentalitású játékosokat szeretnék a csapatban, hanem jó embereket, igazi karaktereket, ezt a továbbiakban is kiemelt feladatomnak tartom.


  Amióta elkezdtük a felkészülést, látva a létszámot, a keret összetételét és a pillanatnyi állapotokat, egyre erősebbek azok a hangok, akik féltik a csapatot, hogy az előző évi bajnoki cím után, ebben az évben az utolsó helyek elkerülése ellen küzdünk majd az első osztályban. Én azt mondom, hogy a felkészülés alatt ez a csapat többet tett együtt, mint „bárki”! Az edzőmérkőzések után sok negatív visszhangot kaptunk, de ez csak motiváltabbá tesz minket, hogy legyen kiknek megmutatnunk… Július óta készülünk, előfordult, hogy hármat edzettünk egy nap, úszás, erőnléti képzés és labdás foglalkozás szerepelt a programban. Vevők voltak a fiúk a tréningekre, kezdődhetett reggel 7-kor az edzés vagy éppen este 8-kor, jöttek és keményen beleálltak a munkába.
 


   Új csapatot kell építenünk, amihez rengeteg közös gyakorlásra, sok türelemre és időre van szükségünk. Sajnos voltak távozóink, akik máshol kívánták folytatni a játékot, illetve olyan sérültünk, akire ebben a szezonban már nem számíthatunk. Vannak nehézségeink, sajnos elég szűk az idei keretünk. Ha egy-két kulcsjátékosunk kiesik, akkor valóban komolyabb lehet a baj. Szerettem volna még „felhozni” néhány játékost az U13-as korosztályból, de nem vállalták ezt a fajta kemény munkát. Viszont, akik itt vannak velem, velük együtt szeretnénk rácáfolni az előzőekre, ezért azon dolgozunk nap mint nap, hogy hétről hétre meglepetést okozzunk. Az augusztusi Junior Kupán „szállítottuk” az elsőt, és várjuk a bajnokságot, hogy folytathassuk tovább…

   Az első mérkőzésre szeptember 16-án (vasárnap) kerül sor, ahol az Abonyi KID FC a Pásztói ULC-vel csap össze 10:00 órától az abonyi sportpályán. Várjuk a szurkolókat! Hajrá Abonyi KID FC!