Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 szeptember 14 péntek - 10:54:03     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Lakosság! Több internetes megosztás és lájkvadász oldal terjeszti azt a valótlan információt, melyre sokan felkapták a fejüket, hogy 2,5 millió forintos lakáskorszerűsítési támogatást lehet bárkinek igényelnie, mindenkinek jár alanyi jogon, csak kérelmeznie kell a megfelelő nyomtatványon az önkormányzatoknál.

   Ha megigényli bárki is, rövid időn belül már utalják is a pénzt lakásfelújításra, korszerűsítésre. Már két héten belül a zsebünkben lesz az összeg, amit szabadon költhetünk lakásunk felújítására. Eleve gyanús az összeg és a kiutalási határidő is.

   Az elmúlt időszakban több ügyfél felkereste az Abonyi Polgármesteri Hivatalt azzal, hogy a tárgyban forgó támogatással kapcsolatban érdeklődjön, vagy megigényelje azt. Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a fenti támogatási forma nem létezik, ezért arra igénylést, kérelmet nem lehet benyújtani!

   Napok óta kering az álhír, és kedvesen arra kérik az arra tévedt olvasót, hogy ezt a remek hírt ossza meg minden ismerősével, hadd értesüljön róla minél több ember. Nyilván azért kérik ezt, mert elsődleges céljuk a minél több olvasó, hogy ezáltal nagyon nézettségre és nagyobb bevételre tegyenek szert. Ezek a "híroldalak" elferdítenek, kitalálnak olyan híreket, melyek a legnagyobb olvasói csoportot tud megérinteni, melyek a legtöbb embert érdekel.

   (Azok az oldalak, melyek erre kérik az olvasóikat, általában gyanúsak, mert feltételezhető, hogy csupán a nézettségre utaznak, nem pedig az a céljuk, hogy embereket tájékoztatássák a valódi információkról.)

Kérjük a tájékoztató szíves tudomásul vételét.

Abony, 2018. szeptember 14.
 
Abony Város Önkormányzata