Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 szeptember 17 hétfő - 13:21:49     Sporthírek      Hozzászólás0

soos_fanni_triatlon_ausztral_vilagbajnoksag_abony_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   Az elmúlt hétvége is sikerekben bővelkedett az abonyi Fergeteg Triatlon Sportegyesület versenyzői számára. A világ minden pontjáról érkeznek most eredményeink:
 
   Soós Fanni a 2018. szeptember 15-én, az ausztráliai Gold Coaston rendezett Triatlon világbajnokságon junior lány kategóriában 41. helyezett lett 01:03:04-es idővel.
 
“Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki felkelt az éjszaka közepén, hogy nézze a versenyemet. Megtettem mindent, épphogy lecsúsztam a nagy bolyról, így 3-an tekertünk az óriási szélben. Ez rengeteget kivett belőlem, hoztam, amit csak tudtam. Szerintem első vb élménynek jó volt” - értékelte Fanni a szereplését.

Nagyításért KLIKK a képekre!

major_gabor_triathlon_challenge_mamaia_abonyban_abonyi_abony_2018.jpg   Major Gábor a romániai tengerparton tartott 10. Triathlon Challenge Mamaia versenyen az abszolút 4. helyen végzett.

   2018. szeptember 16-án, a kastélyotthonban megrendezett XXXIV. Újszászi Futónapon természetesen az abonyi alakulat is képviseltette magát, ahol minden lehetséges helyezést begyűjtöttek. Képek a futónapról ide kattintva -->
 
Szívből gratulálunk a versenyzőknek, további sok sikert kívánunk!
 
Darányi Erika
 
Cikk forrása: Fergeteg Triatlon SE
1. fotó: Magyar Triatlon Szövetség Facebook oldala
2. fotó: Facebook