Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 december 03 hétfő - 17:22:43     Sporthírek      Hozzászólás0

   2018. december 1-jén, Nyársapáton szabadfogásban rendezték meg a diák és serdülő korcsoport Közép-Magyarországi Területi Csapatbajnokságát.

   Diák korcsoportban hat csapat részvételével, két csoportban folytak a küzdelmek. A Dunaferr Gurics csapata ellen győzelmet, a Sziget SC csapatától vereséget szenvedtünk. A harmadik helyért Érd csapatát nem sikerült legyőznünk, így végül a IV. helyen végeztünk. Serdülő korcsoportban a Sziget SC és a Cegléd csapatától vereséget szenvedtünk, a harmadik helyért Érd csapatát sikerült legyőznünk.

Diákcsapat tagjai: Földi Krisztián, Donkó Lehel, Bajtai Gergő, Farkas Botond, Flammer Benedek, Hajnal Gergő, Tóth Marcell. 
Serdülő csapat: Özbas Yasin, Habony Levente, Kozma Dániel, Jónás Zoltán, Holló Bence, Pásztor Róbert, Baksa Bence, Szabó Levente.

Csapatverseny végeredménye:
Diák: Serdülő:
1. Ceglédi VSE 1. Ceglédi VSE
2. Dunaferr Gurics 2. Sziget SC
3. Érdi Spartacus 3. Abonyi BC
4. Abonyi BC 4. Érdi Spartacus 
5. Sziget SC 
6. Dunaferr

Gratulálunk a versenyzőknek! Köszönet a szülőknek a segítségért!

***
 
A szabadfogású utánpótlás csapat bajnoki országos döntőben a VIII. helyen végeztek az Abonyi Birkózó Club fiataljai!

2018. december 2-án, Kaposváron 13 csapat részvételével rendezték meg a (16-18 éves) kadet és első éves juniorok csapatbajnokságát.

Abonyi BC csapat tagjai: Kovács Attila, Molnár Zoltán, Szávai Norbert,Rusz Gergely, Zsivnovszky Gergő, László Árpád, Kiss Máté, László Márk, Kunfalvi Bence, Kosztka Dávid.

Dicséret csapatunk tagjainak, a sok szép győzelemért, remek helytállásért!


A találkozóink eredményei:
Abonyi BC- Kecskeméti TE 24-19
Abonyi BC- Dorog 20-25
Abonyi BC –Tatabánya 17-21Csapatverseny végeredménye:
1 ESMTK 
2 CSEPELI BC 
3 DOROGI NC 
3 BHSE 
5 TATABÁNYAI SC
5 ÉRDI SP 
7 Kertváros
8 ABONYI BC 
9 CEGLÉDI VSE 
10 Dél-Zselic 
11 KTE 
12 KASI 
13 Dunaferr 

***

Szépen csillogó érmeket nyertek a Terék lányok!

2018. november 24-én a leányok diákolimpia országos döntőjét Kiskunfélegyházán rendezték meg. Több mint hatvan egyesület 196 versenyzője birkózott az érmekért, helyezésekért. Az Abonyi Birkózó Club a serdülő korcsoportban két versenyzővel vett részt, ahol Terék Fruzsina 62 kg-ban a II. helyet szerezte meg, Terék Gerda 46 kg-ban III. helyezést ért el. A lányok minden mérkőzésükön nagyon jól küzdöttek, szép akciókat hajtottak végre.***

2018. november 17-én a Diák II. (10-11 évesek) szabadfogású diákolimpia országos döntője Hajdúszoboszlón került megrendezésre. Több mint hatvan egyesület 184 versenyzője küzdött meg az érmekért, helyezésekért. Az Abonyi Birkózó Club 4 versenyzője vett részt, ahol Donkó Lehel 32 kg-ban a II. helyet, Földi Krisztián 29 kg-ban V. helyezést ért el. Bajtai Gergő 46 kg-ban, Flammer Benedek 50 kg-ban indult, de most helyezést nem ért el. Donkó Lehel teljesítményét szeretném kiemelni, aki a döntőig mind a 4 mérkőzésén technikai tussal nyert. Döntőben is nagyon jól birkózott, sokáig vezetett, de a mérkőzés végén a rutinosabb ellenfele örülhetett a pontozásos győzelmének.
Gratulálunk versenyzőinknek!Az Abony.hu-nak beszámolt Lőrinczy Attila, az Abonyi Birkózó Club vezetőedzője.