Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 december 06 csütörtök - 16:16:14     Sporthírek      Hozzászólás0

   Nagy izgalommal és felspannolt állapotban vártuk a szezon utolsó, Dabas KS VSE U23 csapata elleni hazai mérkőzést, 2018. december 1-jén.

Bajnoki pontjainkat mindenképp növelni szerettük volna az eddig 4 pontot szerző Dabas ellen, a múlt heti Dunaújvárosban elszenvedett újabb 2 gólos vereség (29:31) után - számolt be lapunknak Mádi Csaba, az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője, majd hozzátette:

   A mérkőzést magabiztosan kezdtük, álomszerűen folytattuk. Lendületes, tudatos játékkal kézilabdázva már-már tetemes előnyre tettünk szert a félidő végére. 20:12-ről vártuk a folytatást. Dabasiak a mérkőzést abszolút nem adták fel és igyekeztek ledolgozni hátrányukat. Jól kezdték a félidőt, majd egy fokozattal feljebb kapcsoltak és még jobban folytatták. Szinte megbénították játékosainkat támadásban. 0:3 és 0:5 szériát produkálva a 41. percre ki is egyenlítettek. Szükség is volt Dengi Zoltán időkérésére, mely pozitívan sült el. 4:0 szériát hozva ismét meglógtunk ellenfelünktől. A dabasi fiatalok minden erőt megmozgattak a pontszerzésért. Ezzel és az elkövetett hibáinkkal is "izgalmassá" tettük a mérkőzést a hazai publikumnak, de a rutin diadalmaskodott felettük és végül 33:31-re megnyertük a mérkőzést. Nagyon fontos 2 pontot szereztünk az utolsó fordulóban megrendezendő Szolnok elleni rangadó előtt.

A képekre kattintva fotógaléria nyílik a mérkőzés legjobb pillanataiból!Ugyan korábban már, a Dunaújváros elleni mérkőzésen pályára lépett, de hazai pályán is bemutatkozott sérülésből visszatérve, új kapus szerzeményünk a 23 éves Csernyik Virgil. Korábban neves, NB I/B csapatok hálóőre volt, úgy mint a Kecskeméti TE és a Mizse KC. Sok sikert kívánunk neki az Abonyi KC mezben is!

Játékosok: Bagi S.(1), Benkucs Z.(3), Bugyi M.(4), Ledacs-Kis R.(6), Matócsi I.(3), Mészáros L.(9), Nagy K., Szűcs B.(5), Újhelyi T.(2), Varga A., Vujovic M., Vígh J.
Kapusok: Csernyik V., Medgyes G., Pál I.,

Mérkőzés eredményének alakulása: 5.p 2:2; 9.p 5:5; 12.p. 9:5; 18.p. 14:6; 23.p. 17:8; 30.p. 20:12; 35.p. 21:15; 37.p. 22:17; 41.p. 22:22; 47.p. 27:23; 50.p. 30:26; 58.p. 32:30; 60. p, 33:31
Hétméteresek: 3-3; 3-2

December 08-án 19 órától rendezik meg a szolnoki Tiszavirág Arénában a Szolnoki KCSE - Abonyi KC szezonzáró mérkőzést!

Tartsunk csapatunkkal! Szurkoljunk együtt a győzelemért!