Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2018 december 20 csütörtök - 12:09:19     Intézményi hírek      Hozzászólás0

   Napjaink súlyos problémája a tinédzserek helytelen internetes szokásainak széles körű elterjedése. A Kinizsi Pál Gimnázium Tantestülete különös figyelmet fordít a közösségi oldalakon kontroll nélkül megjelenő tartalmakból adódó konfliktuskezelésre. A helyi középiskola igazgatónője, Kavecsánszkiné Pál Erika az alábbi felhívással fordul a  szülőkhöz, gondviselőkhöz:

Tisztelt Szülők, Gondviselők!

Az elmúlt időszak tapasztalatai arra ösztönöztek, hogy a közösségi oldalak használata miatt felvegyem Önökkel a kapcsolatot.

   Tanulóink közül nagyon sokan használják kapcsolattartásra ezeket az oldalakat. Számos hasznos előnye van, de káros hatása is. Néhány esetben a diákok jeleztek a pedagógusoknak azokról a dolgokról, amiket a tanulók a saját maguk által kreált – felnőtt kontroll nélküli – zárt csoportban leírnak, megosztanak, közzétesznek magukról és egymásról.

   A Facebook által hozott szabály jogosságát bizonyítja, hogy a tudomásunkra jutott esetekben rossz irányba befolyásolták egymást a kamaszok, illetve előfordult piszkálódás, fenyegetés, érzelmi zsarolás, zaklatás. (idegen szóval: bullying)

   A fiatalok éretlensége a Facebook használat során kárt okozhat a lelki fejlődésükben, valamint a jelenlétük az interneten hordozhat egyéb veszélyeket is, pl. ferde hajlamú felnőttek érdeklődését is felkeltheti.
 
   Az iskola, a pedagógusok nem tudják ellenőrizni a gyermekek szabadidőben bonyolított internet használatát. Ez egyértelműen a szülők, gondviselők felelőssége. Bár iskolán túli veszélyről van szó, sajnos ez begyűrűzik az intézménybe is, hiszen az internetes zaklatásoknak kitett tanulóknak másnap meg kell jelenniük az iskolában, részt kell venniük a tanítási órán az őket zaklató társaik között, és ez jelentősen befolyásolja a tanulmányi teljesítményüket, érzelmeiket, társas kapcsolataik alakulását. Az is előfordulhat, hogy az online áldozat elkövetővé válik, hiszen próbálja védeni magát.
 
   Az intézmény annyit tud tenni, hogy megelőzésképpen felvilágosító munkát végez, érzékenyítő programokat szervez a gyermekek és szülők körében, illetve azokban az esetekben, amikor kiderül a baj, utólag reagál a történésekre. Ez az adott eseményektől függően jelentheti a szülők értesítését, a tanulókkal történő elbeszélgetést, iskolapszichológus bevonását, esetleges iskolai fegyelmi szankciókat, de került már sor rendőrségi feljelentésre, illetve pszichológushoz és/vagy orvoshoz irányításra is.
 
   Tisztelettel arra kérjük Önöket, hogy fordítsanak figyelmet gyermekük jelenlétére az interneten, az egyes közösségi portálokon és a lehetőségekhez mérten ellenőrizzék tevékenységüket.
 
Az alábbi linkre kattintva olvashatnak a témáról: www.kekvonal.hu
 
Az alábbi telefonszámon pedig segítséget kérhetnek: 116-111

Fotó: wn.de