Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2019 január 21 hétfő - 15:04:00     Sporthírek      Hozzászólás0

   Az Abonyi Birkózó Club 2019. január 12-én tartotta meg évzáró bankettjét a Lilaakác étteremben több mint 80 fő részvételével. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Varga János olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója és Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, a MBSZ szakmai elnöke is.

   Lőrinczy László a club elnöke és Lőrinczy Attila vezetőedző értékelte a 2018-as évet, kiemelve, hogy a Magyar Birkózó Szövetség által összesített országos rangsorban a helyi klub a 125 szakosztályból az előkelő 28. helyen végzett, 360 olimpiai ponttal. A versenyzők több mint 30 megmérettetésen indultak el, illetve számos edzőtáborban vettek részt. Az egyesület sikeresen megrendezte a Skultéti Sándor Emlékversenyt, a Városi Grundbirkózó Bajnokságot, valamint közel 250 helyi óvodás részvételével a birkózó sportnapot. Számos magyar bajnoki éremmel és rengeteg helyezéssel gazdagodott a club - tájékoztatta lapunkat az Abonyi Birkózó Club.

Nagyításért KLIKK a képre!

Hozzátették, mindhárom szakágban szép eredményeket értek el az abonyi birkózók az országos bajnokságon, diákolimpiákon:

Terék Fruzsina diákolimpia II. hely ob III. hely
Terék Gerda diákolimpia III. hely ob III. hely
Földi Krisztián diákolimpia diák ob kf. II. hely
Donkó Lehel diákolimpia szf. II. hely
Baksa Bence diákolimpia kf. II. hely szf. III. hely
Kiss Máté aranyjelvényes minősítést szerzett a kadet szf. 80 kg kategóriában
Molnár Nikoletta Junior OB I. hely U23 OB V. hely Csepel színeiben versenyzett, de a pontok felét a helyi club is megkapta.
• a diák, serdülő és felnőtt csapatok jól szerepeltek az országos csapatbajnokságokon.

Diák csapat tagjai: Földi Krisztián, Donkó Lehel, Bajtai Gergő, Farkas Botond, Flammer Benedek, Hajnal Gergő, Tóth Marcell.

Serdülő csapattagok: Özbas Yasin, Habony Levente, Kozma Dániel, Jónás Zoltán, Holló Bence, Pásztor Róbert, Baksa Bence, Szabó Levente

Utánpótlás csapattagok: Kovács Attila, Molnár Zoltán, Szávai Norbert, Rusz Gergely, Zsivnovszky Gergő, László Árpád, Kiss Máté, László Márk, Kunfalvi Bence, Kosztka Dávid.

Felnőtt csapattagok: Horváth György, Tóth Levente, Beichlag-Deli Péter, Vincze Zoltán, Szivák József, Kiss Máté, László Márk, Molnár László, Guti Zoltán, Berki János, Zathureczky Zsolt.

Kolozsvári József, Horváth György, Lőrinczy Attila, Csizmadia István a Veterán Magyar Bajnokságon kötött és szabadfogásban is érmet szereztek.

A Varga János által felajánlott vándorkupát a legtöbb olimpiai pontot szerzett versenyző, Földi Krisztián nyerte el.

   A klub 2019. évre is nagy terveket dédelget, szeretné a női és férfi szakágban a diák, serdülő, utánpótlás korcsoportban erősíteni a pozícióját a magyar birkózás palettáján, valamint tovább népszerűsíteni és minél több fiatallal megszerettetni ezt a csodálatos sportágat. Az edzői teendőket Lőrinczy Attila, Molnár László látták el.