Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2019 február 04 hétfő - 10:04:27     Sporthírek      Hozzászólás0

   2019. február 3-án rendezte meg immár 20. alkalommal a Magyar Szocialista Párt Abonyi szervezete, a hagyományos Szegfű Kupa teremlabdarúgó tornáját, a Varga István Városi Sportcsarnokban.
 
   Idén is nagy érdeklődés mellett, 15 csapat nevezésével, 5 csoportba sorsolva kezdődtek el a selejtező mérkőzések. Jó volt látni, hogy az Abonyban meghatározó szerepet játszó kispályás csapatok komoly utánpótlás-nevelést folytatnak, így több fiatal játékosnak is játéklehetőséget biztosítottak ezen a tornán. A mérkőzések végig nagyon sportszerű keretek között folytak, élvezetes meccseket láthatott a szép számú közönség.
 
   Az 5 csoportgyőztes, és a legjobb csoportmásodik folytatta az elődöntőben az összecsapásokat. Rajtuk kívül még az alábbi csapatok voltak a résztvevők: Pintér és Társa I. és II. csapata, Előre FC, Accél FC, Gelbert ECO FC II. csapata, Imperiál FC Öregfiúk és Imperiál FC II. csapata.


Az elődöntő eredményei:
 
Bármi-Kő-Strand Kisvendéglő I.  - Bármi-Kő-Strand Kisvendéglő II.     0 : 3

A házi döntőben a lendületes, fiatalos utánpótlás diadalmaskodott a rutinosabb idősebbek felett.

IMPERIÁL FC I.     -    GELBERT ECO FC I.           3 : 2
 
A két tapasztalt játékosokat felvonultató csapat hatalmas küzdelemben döntötte el a továbbjutás sorsát.

RENDŐRŐRS       -      TRANSZ- PLASZT          5 : 0

Az egymást jól ismerő csapat közül, most a frissebb játékot bemutató csapat győzött.

A három győztes csapat, körmérkőzéses formában döntötte el a helyezéseket:

BÁRMI-KŐ-STRAND KISVENDÉGLŐ II    -   IMPERIÁL FC I.     0 : 5
BÁRMI-KŐ-STRAND KISVENDÉGLŐ II    -    RENDŐRŐRS       1 : 2

A Bármi-Kő fiataljai a végére elfáradtak, de biztató jel, hogy a torna gólkirálya közülük került ki.

A mindent eldöntő mérkőzésen nagyon kiegyensúlyozott, szoros, színvonalas csata alakult ki:

IMPERIÁL FC I.    -  RENDŐRŐRS        2 : 1    


A Szegfű Kupa 2019. évi győztese: IMPERIÁL FC I. csapata 

II. helyezett:   RENDŐRŐRS csapata 
III. helyezett: BÁRMI-KŐ-STRAND KISVENDÉGLŐ  II. csapata

A torna gólkirályi címért járó tiszteletdíjat SZÁVAI NORBERT, a Bármi-Kő-Strand Kisvendéglő II. fiatal játékosa nyerte el, 7 rúgott góljával.

Találkozzunk jövőre is, hasonló színvonalú, sportszerű meccsekkel. Köszönet a résztvevő csapatoknak, játékosoknak, a szervezésben, lebonyolításban részt vevőknek, Vígh Zoltánnak a szakmai segítségért.

MSZP Abonyi szervezete