Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2019 március 11 hétfő - 13:31:14     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   A Generál-Kontakt Bt. 2018. évben „Eszközbeszerzés a GENERÁL-KONTAKT Bt.-nél” című pályázati felhívásra benyújtott pályázata a pozitív támogatói döntés értelmében 39,04 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

   A Bt. 2004. év végén alakult, főbb szolgáltatásai: építőipari generálkivitelezés a magas és mélyépítés minden területén, tervezés, és műszaki vezetés, továbbá gépi földmunkák, szállítás, bontás, út-, és közműépítés. A fejlesztés célja a cég eszközparkjának modernizálása, bővítése új eszközök beszerzése által. Annak érdekében, hogy a térségben megvalósuló építőipari megrendeléseket a cég magas műszaki színvonalon valósíthassa meg, szükséges az eszközpark frissítése, az elhasználódott, jóval a hasznos élettartamot meghaladóan üzemben lévő eszközök cseréje. A támogatás keretein belül új munkagépek beszerzése valósul meg.

   A projekt során az eszközök beszerzése 2018. december 12-én megkezdődött, tervezett befejezése: 2019. december 11. A fejlesztés megvalósításának helyszíne a cég jelenlegi székhelye és telephelye (2740 Abony, Mátyás király út 0157.).
 
   A beruházás 36 darab munkahely megőrzését teszi lehetővé és hosszútávon további munkahelyek teremtését alapozza meg. A fejlesztés a PM_KKVESZKOZ_2017/221 azonosítószámú, „Eszközbeszerzés a GENERÁL-KONTAKT BT.-nél” elnevezésű projekt keretén belül valósul meg.
 
   A projekt a Pénzügyminisztérium támogatásával, Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi támogatásból valósul meg.
 
GENERÁL-KONTAKT BT.
2740 Abony, Mátyás király út 0157 Hrsz
+36 53/562–105
www.generalkontakt.hu