Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2019 március 11 hétfő - 13:51:05     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Megtisztelő felkérést kapott nemrégiben az Abonyban élő Jáger Zsolt: a Cozombolis együttes frontembere arra kérte, szerepeljen legújabb videoklipjükben. A „Minden csak jó” című dalukhoz forgatott kisfilmben hat jelmezben tűnik fel, oroszlánnak, medvének, télapónak, oroszlánnak, kakasnak és bohócnak öltözve látható.

   Zsolt a február 15-16. között megrendezett túrkevei böllérfesztiválon élőben is debütált a zenekarral, ahová egyébként a főszervezők hívták meg. A színpadi fellépés nem idegen terep számára, hiszen Abonyban is fellépett már különböző zenei produkciókban, és a városi rendezvényeken is szívesen vállalja magára a mókamesterkedést. Emellett a munkájában is igyekszik a maximumot nyújtani, a rá bízott feladatokat hiba nélkül elvégezni.

   Talán nincs olyan település szűkebb és tágabb régiónkban, ahol ne ismernék Zsoltot, akinek szívügye a szórakoztatás, olyannyira, hogy a szabadidejét is szívesen feláldozza érte. Közvetlensége, szerénysége, jó szíve okán sok helyre hívják. A fesztiválok, falunapok állandó résztvevője maskaráiban igyekszik megnevettetni a vendégeket. A ceglédi férfi kézilabdacsapat élő, szerencsehozó kabalájának lényéből fakad az őszinte kedvesség, a humor, és mindig igyekszik szem előtt tartani, hogy ne bántson meg senkit. Leginkább hangulatfelelősnek szereti hívni magát, és arra a kérdésre, honnan meríti az energiát mások szórakoztatásához, azt feleli, maga sem tudja, de csak egy dologra vágyik igazán, hogy mindenki arcára mosolyt csaljon. 

Sok sikert és minden jót kívánunk Zsoltnak a továbbiakban. 

Darányi Erika
Fotó: Kisfaludi István