Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2019 április 09 kedd - 13:01:21     Hivatali hírek      Hozzászólás0

  A szükségszerű karbantartási munkák végeztével, a kedvező időjárásra való tekintettel ezen a héten, várhatóan már a holnapi napon (április 10.) újra látogatható lesz a Kálvin úti városi játszótér.

- Az elmúlt időszakban több felújítást, karbantartást is végeztünk a játszótéren - árulta el érdeklődésünkre Gáspár Csaba, az ABOKOM Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

- Többek között teljes egészében megújult a homokozó, a régi, elkorhadt fa tartóelemeket kicseréltük, és természetesen megtörtént a benne található homok teljes cseréje is - tette hozzá az ügyvezető. (a főképen még láthatók  a munkálatok nyomai) Ezen kívül a strand felőli kerítést is kijavították a szakemberek.
   A szép tavaszi időben az üzemeltetést végző cég törekszik arra, hogy mielőbb a családok, gyermekek rendelkezésére bocsássa a játszóteret, ám maradt még néhány elvégzendő feladat. Az elkövetkezendőkben a kissé elhanyagolt WC-k kerülnek felújításra, ezért azok átmenetileg nem használhatók. Kérjük szíves megértésüket!

   Bízunk benne, hogy megelégedéssel használják majd a gondosan karbantartott játszóteret!   

Abony Város Önkormányzata

Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotó: DE, Szilágyi Tamás