Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2019 május 14 kedd - 06:45:04     Sporthírek      Hozzászólás0

   Nem kis téttel utazott felnőtt csapatunk Dabasra. mint hogy egy esetleges győzelem megszerzésével elkerülhetővé tegye a kiesést a harmadosztályból.

   Bíztunk magunkban, de sajnos a hazai gépezet jobban működött.  5. percben szereztük az első gólunkat, azonban a Dabas már ekkorra már hármat dobott. A hátrányt a 17. percre sikerült ledolgoznunk, de azonnal megtörték lendületünket és 7-0 szériát produkáltak a hazaiak, főleg a hibáinkat kihasználva. Sajnos az időkérés sem segített és végül a félidőt 5 gólos hátránnyal zártuk (21:16).

   Második játékrészben nagy javulásnak kellett volna bekövetkezni játékunkban, ahhoz hogy felvegyük a versenyt a dabasi fiatalokkal. A második félidő közepén megcsillant a remény és a nyitott védekezéssel megleptük ellenfelünket, azonban csak pár támadás erejéig. 4 gólnál közelebb nem engedtek magukhoz. A végjátékban mindkét oldalon voltak hibák, de még így is lett volna esély feljebb kapaszkodni. Az egész mérkőzésen jellemző volt, hogy sok ziccer hibát vétettünk, jó védekezésünk szinte alig volt. Hiányzott a kellő agresszivitás, a pontosság, a koncentráció, a tűz. Összességében ez, illetve a nagyszámú kiállítások eredményezték, hogy 37:31-es végeredményű vereséget szenvedtünk.

A képre kattintva Facebook fotógaléria nyílik! Megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni!

Dabas VSE KC U23 – Abonyi KC 37:31 (21:16) 

Játékosok: Almási L., Benkucs Z.(2), Bugyi M.(9), Dengi Z., Ledacs-Kis R., Matócsi I.(2), Mészáros L.(2), Nagy K., Ollári Sz.(1), Rékasi R. (2), Szűcs B.(7), Újhelyi T.(4), Vujovic M.(2), Vígh J.
Kapusok: Csernyik V., Medgyes G.,

Mérkőzés eredményének alakulása: 5.p 4:1; 10.p. 6:5; 16.p. 10:10; 26.p. 17:11; 30.p. 21:16; 34.p. 23:17; 40.p. 27:20; 45.p. 30:24; 50.p. 31:27; 56.p. 35:28; 60. p. 37:31
Hétméteresek: 6-2; 3-1

   Ezzel a győzelmével a 8. helyre zárkózott fel a Dabas U23-as csapata 16 ponttal, az ugyancsak 16 pontos 9. helyezett Szolnok előtt. Mi 10. helyről 15 ponttal várjuk az utolsó fordulót Szolnok ellen, mögöttünk pedig 14 ponttal a KIKI törtet. A végső csaták fognak dönteni, hogy ki az, aki továbbra is szerepelhet a harmad osztályban.

Szombaton tehát Szolnoki KCSE csapatait fogadjuk a Varga István Városi Sportcsarnokban! Hajrá Abony!

Az Abony.hu-nak beszámolt Mádi Csaba, az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője.