Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2019 október 04 péntek - 15:22:31     Hivatali hírek      Hozzászólás0

imgp0912.jpgAbony Város Önkormányzata „Az üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázati konstrukció keretében benyújtott VEKOP-1.2.2-15-2016-00026 azonosító számú pályázatát 306,43 millió Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesítette a Nemzetgazdasági Minisztérium 2017. június 15-én. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból biztosított, 100%-os intenzitású támogatásból megvalósuló „Üzleti Park kialakítása a volt Vásártér területén” című projekt sikeresen befejeződött. A beruházás a Pest Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft.-vel konzorciumi együttműködés keretében került lebonyolításra.

A kivitelezési munkálatokat a közbeszerzési eljárás során kiválasztott, legkedvezőbb ajánlatot tevő Türei és Társa Korlátolt Felelősségű Társaság végezte. Az építési tevékenységek a szerződésben és a vonatkozó szabványokban rögzített követelményeknek megfelelően készültek el.
A fejlesztéssel összefüggésben összesen 58700 m2 területen 23 db különböző méretű, igény esetében flexibilisen összevonható építési telek került kialakításra. A tervezett termelési és szolgáltatási tevékenységekhez szükséges feltételeket biztosító út-, elektromos-, gáz-, víz-, tűzivíz-, szennyvíz- és csapadékvíz hálózat került kiépítésre. A körbekerített, közvilágítással kiépített, térfigyelő kamerákkal felszerelt üzleti parkban megépült egy szolgáltatóház, melynek feladata az üzleti park üzemeltetéséhez szükséges feltételek biztosítása, valamint a betelepült vállalkozások számára kiegészítő szolgáltatások nyújtása.
Abony Város Önkormányzata az Üzleti Park kialakításával és hasznosításával lehetőséget teremtett a helyi és térségi mikro- és kisvállalkozások infrastrukturális célkitűzéseinek megvalósítására.
Az infrastrukturális rendszer teljes körű kiépítése, illetve a kedvező közlekedési és szállítási feltételek lehetővé teszik, hogy az Abonyi Üzleti Parkba betelepülő vállalkozások széleskörű termelési és szolgáltatási tevékenységeket végezhessenek. A beruházás helyszínéül szolgáló Mátyás király út a 40-es számú főúthoz csatlakozik, és azon keresztül az épülő M4-es gyorsforgalmi úthoz, valamint közvetlen kapcsolattal rendelkezhet a tervezett M8-as autópálya M4-M8 csomópontjához.
A Széchenyi 2020 program keretében, a több mint 306 millió Ft összegű európai uniós és hazai költségvetési támogatás segítségével megvalósuló beruházás hatására a helyi, illetve a Dél-Pest megyei kistérség mikro-, kis- és középvállalkozásai versenyképességének javulása, a foglalkoztatás bővítése, vállalkozás-ösztönzés és a korszerű infrastruktúrával ellátott üzleti parki környezetbe új beruházók betelepülése várható.
A VEKOP-1.2.2-15-2016-00026 azonosító számú projekt teljes bruttó összköltsége 306.434.099,- Ft. Abony Város Önkormányzata 303.628.560.- Ft., a Pest Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. 2.805.539.- Ft. vissza nem térítendő támogatásban részesült.
 
A projekt zárórendezvényére 2019. október 3-án került sor. Először Romhányiné dr. Balogh Edit köszöntötte a megjelenteket, majd a szalag  átvágása után lehetősége volt a megjelenteknek a helyszíni bejárásra.
 
A zárórendezvényről készült facebook galéria megtekintéséhez kattintson a képre!
 
Abony Város Önkormányzata