Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2019 december 29 vasárnap - 10:07:32     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Abony Város polgármestere, Pető Zsolt szeretné kérni a lakosság segítségét abban, hogy amennyiben tudomásuk van olyan idős emberről, aki egyedül él, és valószínű, hogy nem tud fűteni, haladéktalanul jelezzék a Családsegítő Szolgálatnak, vagy a Polgármesteri Hivatalnak a problémát. A városvezető elmondta, hogy nem csak az idősek lehetnek veszélyeztetettek, hanem egyéb, rossz anyagi körülmények közt élő családok is. Így mindenképpen kéri az abonyiakat, hogy éljenek jelzéssel, ha veszélyeztetett embertársainkról szereznek tudomást. 

Jön a hideg az elkövetkező hetekben, kérek mindenkit, hogy figyeljen oda a környezetében élőkre! A Családsegítő Szolgálat, a Polgármesteri Hivatal, és természetesen, személyesen én is mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ne okozhasson a hideg időjárás tragédiát Abonyban. Amennyiben tehetik, segítsenek Önök is krízishelyzetben élő embertársainkon!”- mondta a polgármester 


A napokban lakossági jelzés érkezett egy, a Kapisztrán út végén lakó idős emberről, aki embertelen körülmények közt él és fagyoskodik. A férfi a lakásmaffia áldozata lett, egy „patkánylakba” dugták be Abonyban. Az üggyel kapcsolatban Pető Zsolt polgármester személyesen is eljárt. A bácsit figyeli a Családsegítő Szolgálat. Amennyiben „vörös kód” lép életbe, azaz extrém hidegre fordul az időjárás, a rendőrség munkatársai is felkeresik. 


LV