Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2020 február 04 kedd - 13:59:21     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

„Szeretném polgármester úrnak megköszönni, hogy a hívásomra eljött és a Nagyerdő és környékét és a négyesen túl élők életkörülményeit végig tudtuk tekinteni. Szemrevételeztük azt, hogy milyen körülmények vannak ott. Azt tudnám mondani, hogy az erdőben lévő állapotok gyászosak, siralmasak.
 
Egyes területeken olyan kép mutatkozik, mintha csatatér lenne, vagy Holdról érkeztek volna valakik és valami borzalmat hagytak volna maguk után. Teherautószámra kihordott városszélén lévő mocsok, dűlőutakra szemét kiöntve. Nagyon szomorú látvány, hogy az őzike ott kapirgál a lomok meg a roncsok között, amiben mindenféle van, sittől kezdve kommunális hulladékig.... Többször találkoztunk azzal, hogy hirdetéseket adtak fel bizonyos magánszemélyek szemételszállításra. Többen beleugrottak abba, hogy elszállíttatták a szemetet- valószínű nem is tudták, hogy hova kerül- a kommunális hulladékot és ezzel a mi erdeinket is bemocskolták, megkárosították ezen személyek. Úgy gondolom, hogy már mindenki értesült róla, hogy polgármester úr hadat üzent ezeknek a szemetelőknek, és itt helyben is közös megoldásokat keresünk annak érdekében, hogy ezt a szemétkupacot rövid időn belül el tudjuk tüntetni.”- mondta el a januári képviselő- testületi ülésen Kovács László, a Városfejlesztési Bizottság elnöke. 
 

Az ülés óta Gyigor Zoltán munkatársaival közösen több napon át takarította a Nagyerdőt, ahonnan mintegy 4 tonna illegális hulladékot gyűjtöttek össze, majd azt egy szemétlerakóba szállították. A Város több részén azonban továbbra is hatalmas szemét éktelenkedik. Kovács László bizottsági elnök kiemelte, hogy az illegális lerakók felszámolásának tetemes költségei vannak, ezért ezt a közpénzt például utak építésétől kell elvenni.