Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2020 március 14 szombat - 17:45:44     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Közlemény 
Városunk lakosságának egészségvédelme érdekében továbbra is a Kormány döntéseinek megfelelő, összehangolt védekezést folytatunk a koronavírus-fertőzés elleni küzdelemben.A fertőzés elkerülése érdekében a legfontosabb, hogy közösségi és egyéni szinten is mindenki tartsa be a védekezéssel kapcsolatos szabályokat és ajánlásokat!A közösségi kapcsolatok számának csökkentése, így a fertőződés lehetőségének kizárása érdekében az előző közleményekben megfogalmazott intézményi korlátozások mellett az alábbiak lépnek érvénybe       
 
 - Március 14-én 15.00. órától a Varga István Városi Sportcsarnok működése határozatlan időre szünetel. A sportegyesületek edzései és mérkőzései, valamint a magán szervezésű mérkőzések is elmaradnak. A szüneteléssel kapcsolatos részletes információkat az intézményvezető teszi közzé.        
 
- Március 14-én 15.00. órától az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely működése határozatlan időre szünetel. Az intézmény nem fogad látogatókat, a meghirdetett programok, rendezvények, szakköri foglalkozások, terembérletek elmaradnak. A szüneteléssel kapcsolatos részletes információkat az intézményvezető teszi közzé.  
   
-  Március 16-tól az Abonyi Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás határozatlan időre szünetel. A korlátozás kiterjed a polgármesteri, alpolgármesteri, jegyzői és ügyintézői fogadóórákra. Személyesen kizárólag azon ügyfél fogadása történik, akinek a halaszthatatlan ügyében a személyes megjelenést jogszabály kötelezővé teszi (pl. egyes anyakönyvi ügyek, személyes nyilatkozattételek, vis maior). A személyes ügyfélfogadás szünetelésével kapcsolatos részletes információkat Abony Város jegyzője teszi közzé.
        
- Március 14-én 15.00. órától a Humán Szolgáltató Központ gyermekek, idősek és pszichiátriai betegek részére működtetett csoportjainak működése, illetve az intézményben szervezett klubfoglalkozások határozatlan időre szünetelnek A szüneteléssel kapcsolatos részletes információkat az intézményvezető teszi közzé.

Az óvodák és bölcsődék, valamint a gyermekétkeztetés és a személyes szolgáltatást biztosító szociális ellátások működési rendjéről, a Kormány döntéseivel összhangban álló  közleményt, a későbbiekben teszem közzé.Kérem mindenkitől a védekezéssel kapcsolatos szabályok és ajánlások fegyelmezett betartását!Kérem továbbá, hogy hiteles hírforrásokból tájékozódjanak! Kísérjék folyamatos figyelemmel a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal (https://koronavirus.gov.hu) és az önkormányzat (mobiltelefonos Abony Applikáció, vagy www.abony.hu) közleményeit. 
 
Abony, 2020. március 14. 
 
Pető Zsoltpolgármester