Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 május 09 kedd - 12:26:38     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

telepulesi_tamogatas_abony_abony.hu_2017.jpgA Képviselő-testület 2017. április 27-i ülésén módosította a települési támogatás megállapításának, kifizetésének, folyósításának, valamint felhasználása ellenőrzésének szabályairól szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendeletét. A változások lényegesebb elemei:
 
- Kegyeleti okokból nem folytatnak helyszíni környezettanulmányt a települési temetési támogatást igénylőknél,
 
- Megemelték az eseti települési támogatás jövedelemhatárát, mert sok esetben nagyon csekély összeggel, de meghaladta a kérelmező jövedelme a korábbi jövedelemhatárt, ezért elutasításra került a kérelme.
 
- Új támogatási forma teremtődött: Jövedelemhatárra tekintet nélkül települési létfenntartási támogatás adható évente egy alkalommal  az alábbi rendkívüli méltánylást érdemlő esetekben: a családban bekövetkező hirtelen haláleset, vagy 30 napot meghaladó kórházi ápolás, vagy súlyos baleset vagy tartós, folyamatos gyógykezelést igénylő betegség esetén vagy, adósságcsapdába került, hitelét fizetni nem tudó rászoruló részére.
 
- Egy éven belül nem adható új támogatás azok számára, akik a rendszeres gyógyszertámogatással határidőig nem számolnak el.
 
- Nem jogosult rendszeres gyógyszertámogatásra, aki közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkezik, kivéve, ha háziorvos igazolja, hogy olyan gyógyszert szed, ami nem tartozik a közgyógyellátás körébe.
 
A változásokról érdeklődjön személyesen az Abonyi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Ügyek Osztályán, ügyfélfogadási időben.
 
 
 
Abony Város Önkormányzata
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények