Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 április 29 hétfő - 16:44:54     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

   Abony Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Virágos Abonyért cím elnyerésére. A Címet a Képviselő-testület évente egy alkalommal (az adott év) augusztus 31. napjáig adományozza az alábbi kategóriákban:

Kertes ház (családi ház) kategóriában
Utca kategóriában
Balkon kategóriában

A díjazottak 1 évig kommunális adómentességben részesülnek, valamint a kertes ház kategória nyertese 10.000,- Ft pénzjutalomban is részesül.

A pályázati kiírás átvehető: 2019. május 03. – 2019. augusztus 12-ig.(ügyfélfogadási időben ingyenesen).

A pályázati ajánlat benyújtásának időpontja: 2019. augusztus 12. 1200 óráig  


Olvasd tovább...
2019 április 28 vasárnap - 19:56:15     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0
A sorstársait segítő mozgássérült önkéntes az idei kitüntetett

   Az abonyi származású Mészáros Gabriella, sorstársait segítő mozgássérült önkéntes kapta idén az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított Jó ember-díjat, az elismerést szombaton adták át Pécsen.
 
    A kitüntetett méltatásakor elhangzott, hogy a díjat és azzal együtt Judit Hagner Németországban élő magyar szobrász, simogató emberi kezet mintázó alkotását a díjazott azzal érdemelte ki, hogy baleset vagy betegség következtében lebénult betegeknek segít átvészelni a tragikus élethelyzetet, érzékenyítő órákat tart a kerekesszékesek mindennapjairól és számukra tánccsoportot vezet.

    Mészáros Gabriella járóképességét egy ritka betegség következtében felnőtt korára elveszítette, és kilenc évvel ezelőtt maradandóan megvakult. Az önkéntesség, a segítségnyújtás számára életforma. Célja a sérült emberek lelki segítése, a fiatalok szemléletmódjának alakítása, illetve a mozgássérültek társadalmi elfogadtatása.


Olvasd tovább...
2019 április 26 péntek - 21:32:06     Intézményi hírek      Hozzászólás0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.


Olvasd tovább...
2019 április 26 péntek - 13:04:50     Intézményi hírek      Hozzászólás0

   Az elkövetkezendő napokban országszerte megnyitják kapuikat az idényjelleggel működő strandok. Szombaton már az Abonyi Városi Termál- és Strandfürdő is várja látogatóit. Az üzemeltető, Abokom Közhasznú Nonprofit Kft. szakemberei és a közfoglalkoztatásban dolgozók az utolsó simításokat végzik a nyitás előtti pillanatokban.

   A családias hangulatú fürdőben öt medence szolgálja a kikapcsolódást: úszó-, tan-, pancsoló, gyermek- és ásványvizes termálmedence várja a hűsölni vágyókat. Az árnyékot adó, lombos ősfák ölelésében romantikusan megbúvó strand vize 2017. óta megérdemelten viseli  az „elismert természetes ásványvíz” minősítést. A jó minőségű fürdővíz és a szolid árak nem csak az abonyiakat, de a környező települések lakóit és a külföldieket is a fürdőnkbe csábítják. Az ásványvizes termálvíz gyógyhatásai messze földön ismertek: nem csak a reumás betegségek kezelésében nyújt segítséget, de többek között nőgyógyászati panaszokra és alhasi görcsök oldására is kiválóan alkalmas. Maximális ellazulást nyújt az évek óta működő finn szauna a hozzá tartozó merülő medencével.

Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2019 április 26 péntek - 09:58:34     Intézményi hírek      Hozzászólás0

   2019. április 13-án szombaton rendezte nyílt napját óvodánk, mely alkalomból szeretettel vártuk a leendő óvodásokat és szüleiket programunkra. A komor és hűvös idő ellenére szép számmal érkeztek érdeklődők az eseményre.

   A kicsik a különféle kézműves tevékenységek - gyurmázás, nyuszihajtogatás, rajzolás/színezés óriás rajzlapra, akadálypálya, arcfestés - által ismerkedhettek az óvónénikkel, dajka nénikkel, pedagógus asszisztensekkel. Betekintést nyerhettek a csoportszobákba, mindezen felül kipróbálhatták az udvari játékokat is.

   A nap zárásaként a közelgő húsvéthoz kapcsolódóan tojáskereső játékban vehettek részt. Az összegyűjtött tojásokon kívül hazavihették az általuk elkészített alkotásokat, továbbá meglepetésként egy, az óvodánk emblémájával díszített kitűzőt. Mindannyiunk nevében elmondható, hogy a délelőtt remek hangulatban és csupa vidámsággal, élménnyel telt, melyet a pozitív visszajelzések is igazolnak.

Ezúton is várjuk szeretettel leendő óvodásainkat és szüleiket a beiratkozásra május 6-10-ig!

Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde


Olvasd tovább...
2019 április 25 csütörtök - 08:02:07     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szemétgyűjtési akciót hirdetett a „Tiszta Magyarországért”.

   Az akcióra a Fenntarthatósági Témahét keretén belül került sor 2019. március 18 - március 24. között. A Városunk Fejlődéséért Egyesület negyedik alkalommal csatlakozott a felhíváshoz annak érdekében, hogy településünk közigazgatási területén megszűnjenek az illegális szemétlerakók.

- Az akciónk legfontosabb üzenete „Szép tiszta környezet”. A hulladékgyűjtés 2019. március 18. napjára lett meghirdetve. Ezen időponttól folyamatos volt egy hétig. A hulladékgyűjtésben résztvevőknek zsákokat és kesztyűt biztosítottunk - tájékoztatta az abony.hu-t Varga Sándorné, az egyesület elnöke.


Olvasd tovább...
2019 április 25 csütörtök - 07:48:53     Sporthírek      Hozzászólás0

   Április 28-án (vasárnap) 9.00 órakor kezdődik az idei Városi Senior Labdarúgó Bajnokság.

Az első forduló mérkőzései   
09.00-09.40  Imperiál – Gelbert ECO FC 
09.45-10.25  Trans Plast – Abonyi Kéttorony
10.30-11.10  Bármikő-Strand Kisvendéglő – Bercelona 
11.15-11.55  Öregfiúk – Gedipress (halasztva)

Helyszín: Varga István Városi Sportcsarnok műfüves pálya
Játékvezető: Varga Sándor


Olvasd tovább...
2019 április 24 szerda - 16:34:38     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. ezúton értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy   2019. május 11-én (szombat) az Abonyi Piac-és Vásárcsarnok területén újra kinyit a „retro piac”! 

Várják az árusokat és vásárlókat!    

Abony.hu


Olvasd tovább...
2019 április 24 szerda - 16:20:38     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. megkezdte a közfoglalkoztatás során  ültetett és nevelt dísznövény- és zöldségpalánták árusítását délelőttönként a piaccsarnokban és a Baross Gábor úti fóliasátorban.

Nagy választékkal és kedvező árakkal várják a lakosságot.

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2019 április 24 szerda - 16:06:45     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tisztelettel meghívom a 2019. április 25-én (csütörtök) du. 14.00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.   

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Romhányiné dr. Balogh Edit s.k.
polgármester   
 
 
Az ülést élőben, online közvetítjük honlapunkon.


Olvasd tovább...
2019 április 18 csütörtök - 18:20:00     Intézményi hírek      Hozzászólás0
Középiskolások Közlekedésbiztonsági Kupája

   Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága 2019-ben is meghirdette a középfokú oktatási intézmények tanulói részére a Középiskolások Közlekedésbiztonsági Kupája elnevezésű vetélkedőt, melynek célja a fiatalok helyes közlekedésre nevelése, ismereteik bővítése és balesetmentes közlekedésük elősegítése. Az országos döntőn megyénként 3 tanuló vett részt, így összesen 60 diák vetélkedett a dobogós helyekért.
 
   Büszkék vagyunk rá, hogy az idei évben Pest megye csapata a kiemelkedő II. helyet szerezte meg. A nagyszerű csapateredményhez kiváló egyéni teljesítményeket kellett nyújtani a versenyzőknek, akik már évek óta csiszolják tudásukat és felkészültségüket - számolt be lapunknak Pintér János tanár úr.
 
Eredmények:
Hommer Csilla – kerékpáros kategória egyéni 4. helyezés

Balázs Máté – mopedes kategória egyéni 2. helyezés és 
Tóth Sándor – személygépkocsi kategória egyéni 3. helyezés.

   Mint egykori somogyis diákok Abonynak is újabb hírnevet szereztetek Pest megye színeiben. Köszönjük! Gratulálunk Csilla, Máté és Sanci! Köszönjük PmRFK!
További sok sikert kívánunk nektek az életben!

Az Abony.hu-t tájékoztatta Pintér János, felkészítő pedagógus.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 5
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények