Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Elektronikus közigazgatási infrastruktúra fejlesztése Abony, Dánszentmiklós és Csemő településeken


Abony Város Önkormányzata, Csemő Község és Dánszentmiklós Község Önkormányzataival közösen, sikeresen pályázott a Közép-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez kapcsolódó „Elektronikus helyi közigazgatási infrastruktúra fejlesztése” c. konstrukcióra. A KMOP-4.7.1-13-2013-0006 azonosító számú, „Elektronikus közigazgatási infrastruktúra fejlesztése Abony, Dánszentmiklós és Csemő településeken” című pályázat 30.536.261 Ft támogatásban részesült. A támogatás mértéke, a projekt összköltségének 100%-a. 

Az önkormányzati „ASP” központ nagy teljesítményű és kapacitású, magas biztonságú, korszerű eszközökből kiépített IT központ útján szolgálja ki a településeket. Az „ASP” program keretében az önkormányzatok alkalmazottai, a tevékenységük végzéséhez szükséges ügyviteli és egyéb szoftvereket úgy veszik igénybe, hogy interneten keresztül kapcsolódnak a központi szolgáltatónál elhelyezett szerverekhez, az ezeken működő adatbázisokhoz és az adatokat kezelő programokhoz.
 
Abony Város Önkormányzata az adó, a gazdálkodási, az iratkezelés, az ipar- és kereskedelem és a település portál szakrendszerek bevezetésére és működtetésére vállalt kötelezettségeket. A szakrendszerek adaptálásával az önkormányzatok kapcsolódni tudnak a központi ASP-hez. A csatlakozás feltételeit biztosító eszközbeszerzést és a strukturált hálózat korszerűsítését követően telepítésre kerültek a szakrendszerek új szoftverei. Lezárultak azok a képzések, melyeken a Polgármesteri Hivatal dolgozói a szakrendszerek alkalmazásához szükséges ismereteket elsajátították. 
 
A projekt részeként, az igazgatásszervezetési feladatok végrehajtását követően aktualizálásra kerültek a hivatali ügyintézés belső szabályzatai is. Az ASP központhoz való csatlakozással Abony, Dánszentmiklós és Csemő települések lakosai -22.885 fő - ügyfélbarát elektronikus szolgáltatások révén intézhetik majd közügyeiket. A rendszer működtetésével az önkormányzatok és intézményeik, a közigazgatási és közszolgáltatási feladataikat hatékonyabban tudják megvalósítani, ezáltal magasabb szolgáltatási színvonal valósul meg, mellyel az üzemeltetési időszakra vonatkozóan költséghatékonyság érhető el.
 
Az ASP projekt megvalósításával, a programban résztvevő önkormányzatok, standardizált, fejleszthető, folyamatosan fenntartható szakrendszerek használatára tértek át. 
 
 
***
 
 
Nagyításért kattintson a képre!