Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Üzleti park kialakítása a volt Vásártér területén


Kedvezményezett neve:Abony Város Önkormányzata
Projekt címe:Üzleti Park kialakítása a volt Vásártér területén
Szerződött támogatás összege:306.434.099 HUF
Támogatás mértéke:100%
Projekt tartalmának bemutatása:A projekt általános célja a helyi kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása, a foglalkoztatás bővítése, a vállalkozás ösztönzés és új beruházók betelepülésének elősegítése korszerű infrastruktúrával ellátott ipari parki környezetben, melyet célzott szolgáltatásokkal és egyéb kedvezményekkel kívánunk vonzóvá tenni a település és a térség gazdasági szereplői számára. A fejlesztéssel összefüggésben 58700 m2 területen 32 db, minimum 1500 m2 nagyságú iparterületet kívánunk létrehozni.
Projekt tervezett befejezése:2019.04.29
Projekt azonosító száma:VEKOP-1.2.2-15-2016-00026


2019/02/12
 
Tájékoztató a VEKOP-1.2.2-15-2016-00026 kódszámú,
"Üzleti Park kialakítása a volt Vásártér területén"
című pályázat fizikai megvalósításának aktuális státuszáról

Pályázat benyújtásának időpontja: 2016. október 03.
Támogatói döntés időpontja: 2017. június 15.
Megítélt támogatás: 306.434.099.- Ft.
Támogatási szerződés hatályba lépése: 2017. június 27.

A kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás lezárását követően 2018. szeptember 04-én a nyertes ajánlattevővel, a Türei és Társa Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft-vel aláírásra került a Vállalkozási szerződés.

Munkaterület átadás-átvétel időpontja: 2018. szeptember 06.
Szerződésben rögzített befejezési határidő: 2019. május 14.

Jelenlegi státusz:   

Építési beruházás:   

a) Szolgáltatóház:
A szerkezetépítési munkák befejeződtek. Elkészültek a teherhordó falszerkezetek, a monolit vasbeton pillérek-, gerendák és áthidalók, valamint a zárófödém kivitelezési munkái. Folyamatban van a lapostetős épület zárófödémének hőszigetelése.

A projekt fizikai kivitelezésének jelenlegi státusza - Nagyításért kattintson a képre!

b) Vízellátás, csatornázás:
A gravitációs szennyvíz-vezetékek kiépítése október közepén befejeződött. A vonatkozó szabvány szerint végrehajtott víztartási próba eredményei alapján az érintett vezetékszakaszok kialakítása az előírásoknak megfelel. A víznyomó- és bekötő vezetékek, valamint a szabványos vízóra-akna kiépítése 2018. október végén megtörtént. A 24 órás időtartamú nyomáspróba paraméterei alapján tömítetlenség-, nyomásesés nem volt tapasztalható. A rendszer kialakítása megfelel a szabványkövetelményeknek. Az üzleti park szennyvíz- és ivóvízvezetékének Mátyás király úti gerinchálózatra történő csatlakozási munkái, a közműszolgáltatóval történt egyeztetésnek megfelelően 2018. november 13-án befejeződtek.

c) Csapadékvíz-elvezetés:
A Törteli úttól a befogadóig terjedő Mátyás király úti szakaszon, a csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítése, valamint az átereszek kialakítása megtörtént. Az Üzleti park előtti szakasz kivitelezési munkái elkezdődtek.

Abony Város Önkormányzata

***
 
2018/09/06

A sajtóközlemény nagyításáért kattintson a képre!
 
***

2018/09/04
 
Kezdetét veszi az Üzleti park kivitelezése Abonyban!
 
   Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a fizikai megvalósítás szakaszába lép az Üzleti park kivitelezése Abonyban, a volt Vásártér területén.

   A közbeszerzési eljárás lezárását követően a mai napon, a legkedvezőbb ajánlatot tevő vállalkozás, a Türei és Társa Korlátolt Felelősségű Társaság képviselőjével, Türei István ügyvezető igazgató úrral aláírásra került a szerződés.   A kivitelezést végző cég által készített ütemterv alapján 2018. évben a víz, a szennyvíz és az elektromos alapvezetékek kiépítésére, valamint a szolgáltatóház szerkezetépítési munkáira kerül sor. A fennmaradó munkák a jövő évben folytatódnak és fejeződnek be.

   A vállalkozóval történt egyeztetés alapján a munkaterület átadás-átvétel 2018. szeptember 06-án, 11:00 órakor lesz.

   A projekt megvalósításának szerződés szerinti véghatárideje a szerződés aláírását követő 250. naptári nap.

Abony, 2018. szeptember 04.

Abony Város Önkormányzata

Fotók: Darányi Erika
 
***
 
2017/06/16

Üzleti park épül Abonyban - Nyert a pályázat!

   Örömmel értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Abony Város Önkormányzata sikeresen pályázott a VEKOP-1.2.2-15 kódszámú, Az üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében című felhívásra.
 
   A VEKOP-1.2.2-15-2016-00026 kódszámú „Üzleti Park kialakítása a volt Vásártér területén" című projektünket (100 %-os támogatási intenzitás mellett) 306.434.099,-Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte a Nemzetgazdasági Minisztérium.  
 
(A légifotó bal oldalán látható a volt Vásértér,
ahol az Üzleti Park létesül. Nagyításért kattintson a képre!
Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás) 
 
   A projekt általános célja a helyi kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása, a foglalkoztatás bővítése, a vállalkozás ösztönzés és új beruházók betelepülésének elősegítése korszerű infrastruktúrával ellátott ipari parki környezetben, melyet célzott szolgáltatásokkal és egyéb kedvezményekkel kívánunk vonzóvá tenni a település és a térség gazdasági szereplői számára.
 
   A fejlesztéssel összefüggésben 58700 m2 területen 32 db, minimum 1500 m2 nagyságú iparterületet kívánunk létrehozni.
 
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 
Jánosi László
ügyvezető igazgató
Abonyi Városfejlesztő Kft.
 
 ***