Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Abokom Közhasznú Nonprofit Kft.

 
Az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. vezető tisztségviselőjének adatai:

Gáspár Csaba   ügyvezető Igazgató


Az ABOKOM 1999. óta áll a lakosság szolgálatában. A Társaság fő profiljai:
 • strandfürdő üzemeltetés,
 • városüzemeltetés,
 • közmunkaprogram,
 • települési önkormányzati feladatok,
 • köznevelési intézmények feladatainak ellátását szolgáló ingó és ingatlan vagyon működtetése, takarítási és karbantartási feladatok elvégzése.
 
Az Abokom Közhasznú Nonprofit Kft. mind a hulladékkezelési közszolgáltatás, mind az építőipari kivitelezés, karbantartás területén több éves tapasztalattal rendelkezik.
 
Strandfürdő üzemeltetés

 
A kellemes környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában az Egészségmegőrző Központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét. 85-95 fokos finn szauna várja a kikapcsolódni vágyókat merülő medencével.

A Strandfürdő nyitva tartása:

Minden év május1 - szeptember 30-ig.
Hétfő szünnap.
Kedd-vasárnapig: 10.00 - 20.00-ig.

Belépődíj:


Strand telefon: 53/360-158
Ivóvíz hibabejelentés: 53/361-234
Csatornaügyelet: 30/5436-302


Városüzemeltetés, közfoglalkoztatás

A városgondozási és parkfenntartási tevékenység, mely Abony város közterületeinek, úthálózatának tisztántartását, hó és síkosság mentesítését hivatott biztosítnai.

Tevékenységek végzésére garancia a megfelelő eszköz és géppark, valamint személyi állomány szakmai felkészültsége.

Fontos információk, elérhetőségek:

 • Telephely címe: 2740 Abony, Tamási Á. u. 2.
 • Telefon: 53/360-217, 53/562-070
 • Telefax: 53/562-071
 • E-mail: abokom@pr.hu
 • Ügyfélfogadási rend:
 • H-SZ: 8.00 - 12.00, 13.00-15.30; CS: NINCS ÜGYFÉLFOGADÁS;   P: 8.00 - 11.30
 • Konténer rendelés: 53/562-071
 • Építőipari kivitelezési munkák megrendelhetők: 53/562-070, 53/360-217
 • Hulladékgyűjtő zsák értékesítés: 53/562-070, 53/360-217
Bérelhető kisbusz: