Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Védőnői szolgálat
Elérhetőségek:
  • Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet
  • Cím: 2740 Abony, Íjszászi u. 21-23.
  • Telefonszám: 53/655-874
  • E-mail cím: vedono.abony@vipmail.hu

Védőnői körzetek:

I. Helyettes: Eszlári Katalin
II. Kovácsné Zsámba Emese
III. íbel Sándorné
IV. Majorné Pásztor Adrienn
V. Eszlári Katalin


Védőnői tanácsadások rendje:

Várandós tanácsadás:

I. körzet: szerda: 8-10 óráig
II. körzet: csütörtök: 14-16 óráig
III. körzet: kedd: 8-10 óráig
IV. körzet: kedd: 10-12 óráig
V. körzet: szerda: 10-12 óráig

Csecsemő tanácsadás:

I. körzet: csütörtök: 8-10 óráig
II. körzet: szerda: 15-17 óráig
III. körzet: szerda: 13-15 óráig
IV. körzet: péntek: 10-12 óráig
V. körzet:péntek: 8-10 óráig


Ifjúsági védőnők:

Csizmadia Margit
(Somogyi Imre íltalános Iskola, Montágh Imre íltalános Iskola, Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Intézet)

Elérhetőség:
Tel: 06/70-523-5051
Cím: 2740 Abony, Szelei u. 1.

Fogadóóra:
Somogyi Imre íltalános Iskolában:
Hétfő: 8.00 - 14.00 óráig
Szerda: 8.00-14.00 óráig
Montágh Imre íltalános Iskola, Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Intézményben:
Csütörtök: 9.00-12.00 óráig


Kengyelné Agócs Marianna
(Gyulai Gaál Miklós íltalános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola)

Elérhetőség:
Tel: 06/53-360-782
Cím: 2740 Abony, Kálvin J. u. 11.

Fogadóóra:
Gyulai Gaál Miklós íltalános Iskolában
Hétfő: 8.00-12.00 óráig
Szerda: 8.00-12.00 óráig

Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskolában:
Csütörtök: 8.00-12.00 óráig