Hír: Nagy sikerrel zárult a Kreatív tábor
(Kategória: Kulturális hírek)
Küldte: Sajtóreferens
2019 július 15 hétfő - 13:07:28


imgp9660.jpgAz abonyi Kultúra Háza több tábornak is helyet ad a nyáron. A július első hetében megvalósult Helytörténeti és helyismereti tábor után július 8 és 12 között a kreatív ötleteké, illetve képzőművészeté volt a főszerep.
A színes programokon általános iskolás gyermekek vettek részt, akik megcsillogtathatták kézügyességüket. A tábor vezetői, Brindzáné Nagy Lilla és Csöröginé Bánszki Gabriella nagyon kitettek magukért. A gyermekek nagyon lelkesen fogadtak valamennyi feladatot, annak ellenére, hogy némelyik kifejezetten nehéznek bizonyult, a pedagógusok ugyanis magas művészeti technikák közül is válogattak.
A papírmerítés és a fürdőbomba készítés volt a legsikeresebb, de a lovaskocsikázás és tanyalátogatás szintén elnyerte mindenki tetszését – nyilatkozta Lilla.
Bár péntekre az idő borúsra fordult, és a strandolás elmaradt, a csapat az utolsó nap is saját kézzel készült kincseket, ezzel együtt fantasztikus élményeket vihetett haza. A Kreatív tábor nem csak a kézügyességről, hanem nevéhez hűen az önálló ötletekről, leleményességről, illetve a készségfejlesztésről és tehetséggondozásról szólt. A szervezők remélik, hogy jövőre is sokan kedvet kapnak ezekhez a programokhoz, mert egy alkotó gyermek munkáinál nincsen szebb műtárgy otthon.

img_20190711_154900.jpg
 
Cikk: Jandácsik Pál
Fotók: Jandácsik Pál és Brindzáné Nagy Lilla
(A nagyításhoz kattintson a képekre!)Ezen hír származási helye: abony.hu
( http://abony.hu/news.php?extend.5852 )