Hír: „Páros” interjú: Pető Zsolt polgármester és felesége Andrea meséltek karácsonyukról
(Kategória: Hivatali hírek)
Küldte: Lőrinczy Veronika
2019 december 24 kedd - 13:08:30


 

Készülünk a karácsonyra- 8. rész - Cikksorozatunk kapcsán Abony Város Önkormányzatának tagjait kerestem meg, hogy meséljenek nekünk arról, hogy mit is jelent számukra a karácsony, és hogyan töltik szeretteik körében az ünnepet. Nyolcadik interjúmban Pető Zsoltot, Abony Város polgármesterét, és feleségét Nagy Andreát, a Montágh Imre Általános Iskola és Egységes Módszertani Intézmény igazgatóját kérdeztem. 

Ők igazi nagy családban élnek nyüzsgő, pörgős életet, mely példaértékű lehet számunkra. Idén nagyot változott, váltott Abony. Új, lendületes, mindenben csapatként dolgozó városvezetés kapott az abonyiak jóvoltából lehetőséget és bizalmat arra, hogy településünk végre kimozduljon a szürke, és elhanyagolt városok sorából. Igazi közösséget teremtettek az eltelt két hónap alatt, az abonyiak boldogan járnak rendezvényekre, és sorakoznak fel a városvezetés mögé. 

Pető Zsolt polgármester közösségi kvalitásait, munkáját már jól ismerjük. Most egy kicsit más oldalról beszélgettem polgármesterünkkel, és feleségével, Andreával. Mindkettőjüket külön- külön kérdeztem, így nem tudják, hogy a másikuk mit is mesélt nekem. Szeretettel küldöm nekik kis interjúmat és kívánok egészségben, szeretetben eltöltött karácsonyt Nekik! 

Pető Zsolt polgármester: Szép, ugyanakkor embert próbáló esztendő van mögöttem. Ez évi szép emlékeimet tekintve első és legfontosabb, hogy családunk továbbra is biztonságot ad mindannyiunknak. Feleségem munkája és hivatása, valamint az én mindennapi teendőim miatt kevesebb időt töltünk közösen otthon, mint amennyit szeretnénk. Az együtt töltött idő viszont szeretetben telik. Gyerekeink – Blanka lányom kivételével – már felnőttek és önállóan járják útjukat. Ennek megfelelően nem egyszerű feladat egy tető alá hozni az egész családot. Ez jószerével csak a név és születésnapok, illetve az ünnepek alatt sikerül. Öröm ebben az évben, hogy ősszel Bence fiam is megházasodott és új családtaggal bővült a famíliánk. Anna lányomék ikrecskéi novemberben megkezdték  bölcsődei pályafutásukat és rengeteg örömet jelentenek számunkra. Blanka sikeres felvételijéről sem szeretnék megfeledkezni és arról sem, hogy ő milyen lelkesen teljesíti a feladatait. De bővebb családunkat tekintve is a szeretet és a biztonság jut eszembe. Hihetetlenül sok erőt ad, hogy szüleinkkel, testvéreimmel és azok családjával is egymás mellett állunk bánatban, örömben egyaránt.” 

Nagy Andrea: Éppen megérkeztek az ikrek! Imádom őket! Beszélgethetünk, a harcsapörkölt már készen van! Ez elmaradhatatlan az ünnepi asztalról túrós csuszával és füstölt szalonnával. Idén extra is lesz az étkek közt, Zsolti tatár bifszteket készít. Sütemények is lesznek, persze, zserbó golyó, bejgli és diós kifli. Idén anyukámmal együtt főzünk: csirkeragut, sülteket, színes tészta- és waldorf salátát készítünk. Varázstea készletet is kaptunk, így teát is főzünk, folyamatosan! Igazándiból az év ezen részében mi két hétig végig „fogadókészek” vagyunk, hiszen ilyenkor vannak a családi név- és születésnapok is. Jönnek a gyerekek, a nagymamákhoz is megyünk. December 23-án megkezdődik nálunk az ünnep és Zsolti születésnapjáig, Vízkeresztig, január 6-ig tart! Ilyenkor rengeteget társasjátékozunk, hatalmas játék van! Imádom, mikor fiú- lány csapat méri össze tudását. Idén egy csodaszép műfenyőt díszítettünk fel, ezüst- rózsaszín lett. A férjem kimondhatatlanul családcentrikus. Zsoltinak a karácsony a legnagyobb, legszebb, legnagyobb ünnep a világon. Neki nagyon fontos, hogy minden családtagja igazán boldog legyen az ünnepek alatt. Ennek érdekében ő is maximálisan kiveszi a részét mindenből: díszít, főz, várja a vendégeket, bevásárol, társasjátékozik, ajándékokat szerez be.” Pető Zsolt polgármester: Az idei feladatokat tekintve természetesen az önkormányzati választás állt a középpontban. A polgármester jelölti indulás nem volt kérdéses számomra. Régen elhatároztam, hogy ebben az évben próbára teszem magam. Ugyanakkor azt is el kellett fogadnom, fogadtatom, hogy el kell búcsúznom attól a ceglédberceli közösségtől, ahol szeretet és barátság vett körül. Döntöttem és teljes erővel dolgoztam a célért. Képviselő jelölt társaimmal együtt küzdöttünk és olyan csapattá kovácsolódtunk, akik nem csak kitalálták a Szeretlek Abony programot, hanem komolyan is gondolták annak sikerre vitelét. Célba értünk. Olyan bizalmat kaptunk Abony polgáraitól, ami példa nélküli a városunk életében. Érezzük és tudjuk is, hogy hatalmas a felelősség rajtunk, azonban én személy szerint is hiszem, hogy teljesítjük vállalásainkat.” 


Nagy Andrea: Békét és nyugalmat kívánok mindenkinek a következő időszakra, és persze magunknak is! Ebben az évben folyamatosan úton voltunk, teljesen más ez a karácsony is. Ez az év embert próbáló volt, de egyben csodálatos, fantasztikus! Minden más volt, minden a közös munkáról szólt. Férjem álma, vágya vált valóra, polgármester lett belőle. Pető Zsolt azt hiszem, erre született. Én nem szerettem volna, ha indul, de mindenben mellé álltam! Ez a siker, egyszerűen lúdbőrösen fantasztikus, és az is, hogy a csapata minden tagja megnyerte körzetét! A férjemnek csodálatosan közösség varázsló ereje van, és ez igaz a családra, és a munkára is. Hatalmas szeretet van benne, de ugyanakkor vaskézzel tartja össze a családot, és most már a várost is. 2020-ra mit is kívánhatnék? Békességet és békességet! Hiszem, hogy jöhet bármi, azt meg lehet oldani, de nagyon fontos, hogy az emberek tudjanak egymással beszélni. És persze „nem árt”, ha nem vagyunk betegek! Azt kívánom még, hogy legyen minél többször része férjemnek és nekem abban, hogy este, mikor kettesben maradunk, begyújtsuk a kandallót, iszogassunk forralt bort, legyünk egymással meghitten. Ez már nagyon hiányzott nekem!”Pető Zsolt polgármester: Szép család és sikeres hivatás. Köszönöm, én boldog vagyok és nem kérek mást karácsonyra (de azért tisztában vagyok vele, hogy trikó, zokni és illatszer biztosan lesz a karácsonyfa alatt). Végezetül mit is kívánhatnék? Szoktuk mondani „egészség legyen, a többit majd megvesszük valahogy". Lehet, hogy közhelyesen hangzik, de lényegében igaz. Éljünk mindannyian egészségben teljes életet, a feladatainkat pedig oldjuk meg legjobb tudásunk szerint. Ezek mellett forduljunk egymás felé szeretettel. Ne azt kutassuk, hogy mi az, ami szétválaszt, hanem keressük azt, ami összeköt bennünket! Vigyük közösen sikerre a Szeretlek Abony programot, tegyük sikeressé városunkat és ezzel tegyük teljessé életünket.”   Együtt sikerülhet! Ebben a hitben kívánok minden abonyi polgárnak, felnőttnek és gyermeknek Boldog Karácsonyi Ünnepeket és egészségben teljes, sikeres Új Esztendőt!” 


Lejegyezte, szerkesztette:

Lőrinczy VeronikaEzen hír származási helye: abony.hu
( http://abony.hu/news.php?extend.6131 )