NEVEZÉSI LAP IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ
„A legenda újjáéled”
avagy
abonyi „Tarka borjú” Főzőverseny
& hagyományőrző találkozó
Az „Abonyiak: a tarka borjúsok”, szól egy régi történetben, amit a mai generáció talán már hallomásból sem ismer. Miért kapta Abony ezt a megtisztelő „címet”? Ez egy hosszú mese, amely röviden a következő.
A gazda kivitte a vásárba eladni a borjúját, de mivel az nem tarka volt, nem lelt vevőt rá. Gondolt egyet: lefestette tarkára. Lett is vevő rá, de az üzlet megkötése után el kezdett esni az eső, ami lemosta az állatról a festéket. Az üzlet így meghiúsult, de a bélyeg Abonyon maradt.
Régen érlelődik az Abonyiakban, hogy ezeket a – már legendává szelídült – történeteket fel kellene eleveníteni. Itt az alkalom, hogy megmutassuk országnak, világnak: tarka borjúsok vagyunk és a fakanalat is jól forgatjuk! Borjúból, marhából, itt az Alföld közepén, kitűnő ételeket tudunk készíteni!
Felhívjuk Abony lakosságát, cégeket, baráti társaságokat, egyesületeket, magán szervezeteket, családokat, vegyenek részt egy olyan főzőversenyen, amely ezt az abonyi legendát járja körül!
Az ételeket marhahúsból vagy borjúhúsból kell elkészíteni (az sem baj, ha tarka)!
Három kategóriában lehet nevezni:
A főzéshez helyet, vizet, tűztálcát biztosítunk, de a főzési alapanyagokat, eszközöket, tüzelőket (fa, gáz) a csapatoknak kell hozniuk!
Nevezési díj: 2000 Ft/csapat
A verseny menete:
08:00: Regisztráció (nevezési díj befizetése: 2000 Ft a helyszínen), helyek elfoglalása
09:00 Megnyitó, tűzgyújtás
12:00–13:30 Zsűrizés
14:00-14:30 Eredményhirdetés
Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 4.
Jöjjenek el, töltsünk el együtt egy vidám napot, támasszuk fel a legendát!
A Tarka Borjú Főzőverseny időpontja:
2020. augusztus 7. 8:00
Helyszín: Abony, Mikes-tó.
Bővebb információ: 53/360-075 vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Az Abonyi Kultúra Háza munkatársai